Ukategorisert

Hadde vært forbanna

Hadde Liberalerens skribenter bodd i Modalen kommune, ville vi i disse dager ha vært både frustrert og forbannet. Kommunepolitikerne vil nemlig bruke 25 millioner kroner på kulturhus.

For mange kommuner er 25 millioner overkommelig, ikke en spesielt stor sum, uten at vi hadde forsvart en investering i denne størrelsesorden hos andre heller. For Modalen er 25 millioner svært mye penger. Kommunen har nemlig bare 336 innbyggere. Det blir 75 000 kroner per hode for prosjektet som kommunestyret skal debattere og ta en avgjørelse på.

I følge NRK tror ordfører, Knut Moe, at kulturhuset blir en møteplass for alle og enhver. Det kan han godt få rett i, men et slik bygg må skape en del hodebry for en så liten kommune.

En ting er investeringer på 25 millioner kroner. Et annet moment som vil svi i kommunebudsjettet er driften av bygget. Det vet alle lokalpolitikere med lignende bygg. Driften av et kommunalt kulturhus i Modalen blir ikke annerledes enn andre plasser. Hodebry er et godt og forklarende ord for kostnaden politikerne vil merke hver gang de setter sammen et budsjett for kommunen.

For en liberalist er det utenkelig å være med på at staten eller kommunen skal bygge et kulturhus finansiert gjennom offentlige budsjett. Slike satsinger lar seg ikke forene med ønsker om skattelettelser. Det gir også mindre spillerom for private aktører som ønsker å satse kapital i slike prosjekt.

Modalen kommune er alt annet enn liberalistisk. Derfor vektlegges ikke våres argumenter i kommunestyret. Et gratis tips til politikerne er at hvis de ønsker seg et kulturhus betalt via offentlige budsjett, bør interkommunalt samarbeid være løsningen. En kommune med 336 innbyggere er helt avhengig av et tett samarbeid med andre. Hvorfor ikke innen kultursektoren også? Et slikt samarbeid vil bli billigere, og gi betydelig mindre økonomisk hodepine i årene som kommer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer