Ukategorisert

17. mai, ei nasjonalistisk feiring

I Oslo kan ikke ungene bestemme hvilke flagg de vil bære i barnetoget. Valgmulighetene er små. Det norske eller FN-flagget skal brukes. Det verste er at Oslo ikke er spesiell. Flere store byer har den samme praksisen.

–17. mai er en dag hvor norske tradisjoner står i sentrum. Det er en spesiell feiring med en lang tradisjon, og det norske flagget har vært en stor del av denne tradisjonen. Da er det ikke riktig med andre flagg i barnetoget, sier Tone Larsen, Frp, i 17. mai-komiteen i Oslo, skriver NRK.no.

Det er ikke et argument mot mer valgfrihet for ungene at 17. mai tradisjonene vannes ut. Vi lever i et flerkulturelt land, og må akseptere at det finnes mennesker fra ulike land og kulturer. Blandingen av ulike individer er spennende. Det er ikke noe negativt, ikke på 17. mai eller noen andre dager i året.

Unntakene finnes heldigvis. Stavanger innrømmer åpent og ærlig at det er en internasjonal by. Det gir mangfold, og de toner ned den nasjonalistiske feiringen av 17. mai.

Ungene bør kunne bære det flagget de ønsker i togene. Naturlig nok vil de fleste velge det norske, men det hadde ikke gjort noe om mangfoldet kom bedre frem. Vi har bare godt av at norske tradisjoner og kultur tones ned, selv om det gjøres på 17. mai.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer