Ukategorisert

Modig gjort!

idag hyller vi Hanne Bøydler og Anne Margrethe Heggelund. De går til åpent og modig til felts mot fordommer og uvitenhet.

Det lesbiske paret bekjentgjør i Nordlys at de kommer til å reise til Stork-klinikken i Danmark for å bli inseminert. De ønsker seg mange barn. Nå vil de ha sitt første. I den anledning ønsker de seg besteforeldre til sitt barn! Derfor bekjentgjør de sin planlagte graviditet i Nordlys.

I annonsen forteller de at «Vi søker besteforeldre til våre barn. Dere må være gift og gjerne ha egen familie. Vi skal til Danmark for å insemineres i september og vil gjerne at dere er med fra starten av».

Hva med parets egne foreldre? Vi siterer: «Paret bor i Sandefjord, men er på flyttefot til Tromsø. Der har de i dag liten familie og ingen besteforeldre.
– Min mor er død, og jeg har liten kontakt med faren min, sier Anne Margrethe Heggelund. Hanne Bøydlers foreldre bor på Østlandet, og det blir derfor lite kontakt med de biologiske besteforeldre. – Derfor vil vi gjerne ha besteforeldre for å gi barnet vårt en større familie og et nettverk, sier Bøydler.»

Liberaleren er imponert over den åpenhet og det motet paret viser med sin annonse og intervjuet i Nordlys.

I et stykke poesi (visstnok forfattet av Tor Mikkel Wara) heter det: «Politikk er kampen om ideer. Men vår kamp føres ikke bare mot politiske motstandere. Kanskje er våre viktigste motstandere fordommer, uvitenhet og tilvente oppfatninger».

Paret Bøydler/Heggelund tar sin legning og sitt samliv som en selvfølge. Like selvfølgelig er det å få barn og oppdra barnene i full åpenhet. Dette er en gledeshistorie som viser at det ikke er noe poeng å være i skapet, men den beste måten å ta livet av fordommer og uvitenhet på er å være seg selv og være åpen om det.

Vi sender paret våre varmeste tanker med oppfordringen:

Vær stolt, åpen – og bli lykkelig!

Mest lest

Arrangementer