Ukategorisert

Fylkesrådsmannen bør skifte jobb

Wenche Pedersen i Finnmark fylkeskommune bør finne seg noe annet å gjøre. Hun har ingen ting i den stolen å gjøre ettersom det er bestemt at fylkeskommunen ikke skal sende ut pressemeldinger eller annen informasjon fordi to aviser i Finnmark er rammet av streik.

Dette er et overtramp fra Finnmark fylkeskommune. Institusjonen er i sin helhet skattefinansiert, og skal også følge offentlighetsloven til punkt og prikke. Dermed faller det på sin egen urimelighet at fylkeskommunen velger side i arbeidskonflikten som har rammet aviser.

Det finnes politikere som har valgt å trekke leserinnlegg og kronikker på grunn av streiken. Tidligere i uken ble det kjent at Arbeiderpartiets leder, Jens Stoltenberg, gjorde nettopp dette. En fylkeskommune kan ikke sammenligne seg med politikere. Et forvaltningsnivå må følge lovverket, blant annet offentlighetsloven.

Vanligvis sender informasjonsavdelinga til fylkeskommunen ut pressemelding, nyhetsbulletiner og informasjon på e-post og telefaks. Men så lenge streiken blant journalistene varer, vil de ikke sende ut informasjon på vanlig måte. Det er fylkesrådmann Wenche Pedersen som har tatt beslutninga, og begrunner det med at de ikke vil oppfattes som streikebrytere, melder NRK Finnmark.

Redaktør i Finnmarken, Bjørn Hildonen, reagerer også og det med rette. Han lover å ta saken opp med Redaktørforeningen.

Etter det Liberaleren erfarer er det første gang en fylkeskommune tar parti i en journaliststreik. Finnmarkspolitikerne bør komme på banen, og sette fylkesrådsmannen på plass.

Det er sjeldent Liberaleren legger seg opp i den daglige driften av en fylkeskommune. Vi har et prinsipielt syn om å legge ned dette forvaltningsnivået. Men så lenge fylkeskommunen eksisterer og finansiert av skatter må alle behandles likt. De skal altså ikke ta parti i en arbeidskonflikt slik de legger opp til med dagens utspill.

La oss håpe andre ikke følger eksemplet fra Finnmark.

Tags:

Mest lest

Arrangementer