Ukategorisert

Pengene renner inn i statskassen

Samarbeidsregjeringen skryter av betydelige skattelettelser og opposisjonen bruker skattelettelsene som argument for såkalt offentlig fattigdom. Faktumet er at vi betaler mer skatt enn før.

Vi betalte 234 milliarder skattekroner første halvår. Det er 9 milliarder kroner mer enn i samme periode i fjor, skriver NRK. Dermed renner det penger inn i statskassen til tross for skattelettelsene som er gitt i denne stortingsperioden.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå gir Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet et troverdighetsproblem. Skattelettelsene har ikke gitt offentlig sektor mindre spillerom, tvert imot. Årsaken til offentlig fattigdom ligger i politikernes prioriteringer. Verken, Ap, SV eller Sp er spesielt god i den leken.

Tallene for første halvår bekrefter det Liberaleren har påstått lenge. Samarbeidsregjeringen må ikke si seg fornøyd med de lettelsene som er gitt. At pengene fortsatt strømmer inn gir rom for betydelige skattelettelser også i fremtiden. Vi anbefaler at året 2005 settes i skattelettelsens tegn.

Mest lest

Arrangementer