Ukategorisert

Fugelli: Man eier sin egen kropp

–Man eier sin egen kropp og har rett til å velge sin egen livsstil og gjøre sine egne valg, sier professor og kjent sosialdemokrat, Per Fugelli.

Sitatet er hentet fra nettstedet til NRK der Fugelli tar avstand fra forslaget til kommunelegen i Storfjord kommune som ønsker at de kommunalt ansatte ikke skal få røyke på jobb. Kommunelegen ønsker en helt røykfri kommunal organisasjon.

Per Fugelli tar avstand fra forslaget, og kaller det fundamentalistisk.

–Det er et moment av fundamentalisme i dette som skremmer meg. Helsen til de ansatte har også med en følelse av verdighet å gjøre. Man eier sin egen kropp og har rett til å velge sin egen livsstil og gjøre sine egne valg. Dette forslaget er en form for tvang og overformynderi som kan gå på livskvaliteten løs for de det gjelder, sier Fugelli til NRK Troms og Finnmark.

Liberaleren er uenig med kommunelegen, men enig med Fugelli i røykesaken. Det er likevel ikke det viktigste poenget. Det sentrale er at alle, alle personer fra de sterkt konservative til libertarianere, bør akseptere at man eier sin egen kropp og har rett til å velge sin egen livsstil fullt ut, i alle saker og problemstillinger. Det vil, om alle var like konsekvent, gi omtrent full personlig frihet og det vil kunne medføre betydelig ansvar for sine handlinger. Å røyke kan være et eksempel, men eksemplet kan utvides til alt fra gambling, idrett, rus og prostitusjon.

Man eier sin egen kropp og har rett til å velge sin egen livsstil og gjøre sine egne valg. Vakkert!

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer