Ukategorisert

Regjeringen sliter

I dag kom bekreftelsen på at regjeringen sliter. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen går fra ledervervet i Finanskomiteen på Stortinget til stillingen som stabssjef ved Statsministerens kontor.

Schjøtt-Pedersen erstatter Lars Erik Flatø som har bedt om å få fratre som stabssjef ved Statsministerens kontor. Det skjer etter eget ønske, og han tiltrer ny stilling over nyttår.

Det er uvanlig at en toppolitiker fra Stortinget går inn i regjeringsapparatet, uten å bli statsråd. Det er så uvanlig at mange bør spørre statsminister Jens Stoltenberg om den egentlige årsaken til denne omrokkeringen.

–Regjeringen trenger en politisk slugger ved Statsministerens kontor. Jeg tror Jens Stoltenberg innser at regjeringen og regjeringspartiene har hatt mange problem det første året. Derfor blir sluggeren Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ansatt som stabssjef, sier tidligere stortingsrepresentant for Høyre, Raymond Robertsen som kjenner Schjøtt-Pedersen godt politisk.

–Statsministeren trenger en dyktig og erfaren politiker på Statsministerens kontor for å bedre kontakten mellom regjeringen og Stortinget. Bedre kontakt, bedre samkjøring vil hindre mange problem som regjeringen har hatt nok av det første året, mener Robertsen.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har ikke klart å samkjøre politikken til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet som leder av Finanskomiteen. Derfor får han en ny posisjon, en posisjon som gir han bedre oversikt over arbeidsfeltene til regjeringen. Bedre oversikt skal gjøre det lettere å samkjøre politikken til de tre regjeringspartiene.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har bred politisk erfaring. Han har vært stortingsrepresentant siden 80-tallet. Han var fiskeriminister i 1996 og 1997 og finansminister i forrige Stoltenberg-regjering.

For liberale krefter betyr ikke omrokkeringen så mye, verken positivt eller negativt. Den politiske kursen vil ikke bli endret, men samkjøring mellom regjeringspartiene vil bli bedre. Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet vil ikke dumme seg så mye ut det neste året som de har gjort det første året de har deltatt i denne samarbeidsregjeringen.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.