Ukategorisert

Redusert ytringsfrihet betyr at fordommene vinner

André Oktay Dahl, stortingsrepresentant for Høyre, vil redusere ytringsfriheten. Resultatet vil bli at ufyselige meninger, ufyselig fra et verdiliberalt ståsted, forsvinner fra overflaten og det vil vanskeliggjøre kampen mot fordommer.

Rasismeparagrafen i grunnloven må bli strengere etter at Vigrid-leder Tore Tvedt ble frifunnet for jødehets, mener André Oktay Dahl. Det er Halden Dagblad som skriver at Dahl, som sitter i Justiskomiteen, håper regjeringen følger opp Høyres forslag om skjerping av rasismeparagrafen når straffeloven skal behandles i Stortinget.

Liberaleren er imot blasfemiparagrafen, rasismeparagrafen og alt annet som begrenser ytringsfriheten. På egen eiendom skal det være lov å komme med eller formidle ufyselige meninger. Liberaleren hater, virkelig hater, det Tore Tvedt står for, men vi forsvarer hans rett til å fremme budskapet. Innstamninger i ytringsfriheten sørger ikke for at ufyselige meninger og fordommer forsvinner. De overlever i det skjulte. Det er veldig vanskelig å bevise kvaliteten og sannhetsgehalten i fordommene om politikerne ikke tillater en åpen debatt. Liberaleren mener at det er kun når de mest ufyselige meningene kan ytres at ytringsfriheten er på sitt mest verdifulle.

Mest lest

Arrangementer