Ukategorisert

Redusert ytringsfrihet betyr at fordommene vinner

André Oktay Dahl, stortingsrepresentant for Høyre, vil redusere ytringsfriheten. Resultatet vil bli at ufyselige meninger, ufyselig fra et verdiliberalt ståsted, forsvinner fra overflaten og det vil vanskeliggjøre kampen mot fordommer.

Rasismeparagrafen i grunnloven må bli strengere etter at Vigrid-leder Tore Tvedt ble frifunnet for jødehets, mener André Oktay Dahl. Det er Halden Dagblad som skriver at Dahl, som sitter i Justiskomiteen, håper regjeringen følger opp Høyres forslag om skjerping av rasismeparagrafen når straffeloven skal behandles i Stortinget.

Liberaleren er imot blasfemiparagrafen, rasismeparagrafen og alt annet som begrenser ytringsfriheten. På egen eiendom skal det være lov å komme med eller formidle ufyselige meninger. Liberaleren hater, virkelig hater, det Tore Tvedt står for, men vi forsvarer hans rett til å fremme budskapet. Innstamninger i ytringsfriheten sørger ikke for at ufyselige meninger og fordommer forsvinner. De overlever i det skjulte. Det er veldig vanskelig å bevise kvaliteten og sannhetsgehalten i fordommene om politikerne ikke tillater en åpen debatt. Liberaleren mener at det er kun når de mest ufyselige meningene kan ytres at ytringsfriheten er på sitt mest verdifulle.

0 0 vurderinger
Vurdering
10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Stian Olsen
14 years ago

Støtter liberaleren her, les forøvrig hva jeg selv skrev om denne saken i min blogg:

http://minmening.net/blogg/?p=75

Mvh
Knut Stian Olsen

Daniel Heggelid-Rugaas
Daniel Heggelid-Rugaas
14 years ago

Først; Liberaleren er den avisen jeg alltid leser, uavhengig av alle andre hendelser. Dere er en verdi i dere selv, og dere må vite at dere ikke bare opprettholder debatt og informasjonsstrøm, men at dere også s k a p e r liberale mennesker 🙂 som meg selv, for eksempel.

Så: En skryt av denne artikkelens tittel er påkrevet. Det er synd at denne saken behøves å kommenteres så ofte, men det er i aller høyeste grad nødvendig.

Takk, lykke til videre – dere har min ubegrensede støtte. 🙂

Protus
Protus
14 years ago

Rasismeparagrfen i grunnloven?
Er ikke rasismeparagrafen en del av straffeloven, eller er forbudwt mot rasistiske ytringer gitt plass i vår grunnlov?
Gidder ikke pløye igjennom den tunge teksten der nå da.

Daniel Heggelid-Rugaas
Daniel Heggelid-Rugaas
14 years ago

Protus: Helt korrekt. Straffeloven, paragraf nummer 135… Grunnloven har bare (litt usikker i farten) 112 eller noe.

Høyremann
14 years ago

Støtter deg Solvik.

partypinne
14 years ago

Eg er heilt for å ikkje ha sperringar i ytringsfridomen, men kva meiner de med setninga “på egen eiendom skal det være lov (…) å formidle ufyselige meninger”. Meiner de at eg ikkje har rett til å sei kva eg vil på andre sin eigedom, til dømes på eit kjøpesenter, eller i det offentlege rom?

Per
Per
14 years ago

Drapstrusler bør anmeldes, ikke godtas. Trusler av denne type omfattes etter mitt syn ikke av ytringsfriheten.

Anonym
Anonym
14 years ago

Noen meninger som for mange (kanskje flertallet) er ufyselige er ofte ikke ufyselige i det hele tatt eller det er veldig subjektivt om de er ufyselige eller ikke.

Eksempler: at Norge er mannediskriminerende og at kvinnesaken og dens beskyldninger har gått for langt og har en negativ psykologisk effekt på menn, at narkotika bør legaliseres, at det er greit å svindle på skatten, at å gi barna et klask på rumpen bør være OK avhengig av hvordan det skjer

M
M
14 years ago

Det blir stadig mindre fristende å betale medlemskontingenten til Høyre.

Mest lest

Fra arkivet