Ukategorisert

Høyres krig mot narkotika

Høyre, gjennom stortingsrepresentant Andrè Oktay Dahl, fortsetter krigen mot narkotika. I dag måtte justisministeren svare på spørsmål fra Dahl som ønsker at elever skal måtte avgi blod – og urinprøver med jevne mellomrom.

Det er oppsiktsvekkende at Høyre ønsker større muligheter for staten til å bekjempe alkohol og narkotika. Det betyr at partiet ikke ønsker grenser for statlige muligheter til å bekjempe brudd på lover og regler. Arbeidsgivere og skoler har i dag muligheter til å iverksette tiltak mot bestemte personer som bryter narkotikalovgivningen, blant annet gjennom kontakt med politiet som kan medføre politiaksjoner. Så lenge narkotika er ulovlig, er det ingen frisoner. Heller ikke skolen er en frisone på grunn av forbudet mot narkotika og restriksjonene på alkohol.

Høyres nettsted kan du lese Dahl sitt spørsmål. Du får også se at Høyre ønsker å tillate langt flere statlige virkemiddel for å bekjempe rusmidler som alkohol og narkotika. Skribenten er fristet til å spørre Dahl om han overhode ønsker begrensninger i statens muligheter til å begå overgrep mot enkeltpersoner?

Justisministeren vil ikke gå så langt som stortingsrepresentant Andrè Oktay Dahl. Han minner om at narkotika er ulovlig, og at politiet allerede har muligheter til å igangsette aksjoner mot personer som bryter narkotikalovgivningen.

Les statsrådens svar på denne nettsiden.

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mr-Fakta
Mr-Fakta
14 years ago

Blod og urinprøver?

Orwell, hvor fikk du tak i denne fremsynsdrikken din?

Marius
Marius
14 years ago

Hvorfor fokuserer Høyre så veldig på narkotika for tiden, og prøver å gjøre det til en vinnersak i en lokalvalgkamp?

Mr-Fakta
Mr-Fakta
14 years ago

Jeg har en mistanke om at litt av grunnen ligger i nettopp stemmesanking. Oslo er jo i ferd med bli europas søppeldynge. Denne utviklingen er noe folk har fått med seg, både i Oslo, og utenfor. Når norske hjerner blir skuret blanke med propoganda så er det selvsagt lettere å spille på noe som ble brukt i vaskemidellet en å faktisk komme med noen konstruktive løsningsforslag. Jeg regner med at de fleste at liberalerens lesere har fått med seg at forbudslinjen ikke er effektiv. Dog er det slik at de fleste mennesker nekter å innse at de er hjernevasket, og… Read more »

Reidar Barstad
14 years ago

Dette har trolig ikke noe med narkotikabekjempelse å gjøre, men bare nok et tiltak fra politisk hold for å øke kontrollen over innbyggerne.

Hvis Høyre var opptatt av bekjempelse av narkotika, hadde de ikke støttet krigen i Afghanistan der USA’s CIA har fått opp narkotikaproduksjonen som Taliban nesten utryddet slik at den nå er større enn noen gang.

Per
Per
14 years ago

Nå er ikke jeg tilhenger av Høyres narkotikapolitikk, men det var vel LITT andre vurderinger som ledet til støtten til krigen i Afghanistan enn hensynet til narkotikaproduksjonen… Synes du er litt ute på viddene med den sammenligningen der.

coz
coz
14 years ago

1984

Anonym
Anonym
14 years ago

Skal vi ta fra alle de smarte menneskene som bruker cannabis (blant andre Ari Behn) muligheten til å være på arbeidsmarkedet, og dermed marginalisere dem ennå mer?

Smart tenkt. Da kan de jo jobbe for de som distruberer narkotika og våpen, siden vi fratar dem muligheten til å jobbe. Smart.

Fra arkivet