Ukategorisert

Høyres krig mot narkotika

Høyre, gjennom stortingsrepresentant Andrè Oktay Dahl, fortsetter krigen mot narkotika. I dag måtte justisministeren svare på spørsmål fra Dahl som ønsker at elever skal måtte avgi blod – og urinprøver med jevne mellomrom.

Det er oppsiktsvekkende at Høyre ønsker større muligheter for staten til å bekjempe alkohol og narkotika. Det betyr at partiet ikke ønsker grenser for statlige muligheter til å bekjempe brudd på lover og regler. Arbeidsgivere og skoler har i dag muligheter til å iverksette tiltak mot bestemte personer som bryter narkotikalovgivningen, blant annet gjennom kontakt med politiet som kan medføre politiaksjoner. Så lenge narkotika er ulovlig, er det ingen frisoner. Heller ikke skolen er en frisone på grunn av forbudet mot narkotika og restriksjonene på alkohol.

Høyres nettsted kan du lese Dahl sitt spørsmål. Du får også se at Høyre ønsker å tillate langt flere statlige virkemiddel for å bekjempe rusmidler som alkohol og narkotika. Skribenten er fristet til å spørre Dahl om han overhode ønsker begrensninger i statens muligheter til å begå overgrep mot enkeltpersoner?

Justisministeren vil ikke gå så langt som stortingsrepresentant Andrè Oktay Dahl. Han minner om at narkotika er ulovlig, og at politiet allerede har muligheter til å igangsette aksjoner mot personer som bryter narkotikalovgivningen.

Les statsrådens svar på denne nettsiden.

Tags:

Mest lest

Arrangementer