Ukategorisert

Politikerne kan kjede seg

Liberalisten Ove A. Vanebo får store oppslag i VG og Dagbladet etter at han la ut ”Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte” på Facebook.com under det siste kommunestyremøtet i Øvre Eiker.

Det er ikke oppsiktsvekkende at politikerne kan kjede seg under et møte. Det er ikke unaturlig at personer som er liberalister og glade i prinsipielle debatter kan kjede seg under et kommunestyremøte med helt ordinære saker på sakskartet. Ove A. Vanebo er ikke den første og han kommer ikke til å bli den siste, men han publiserte sin sinnsstemning på nettsamfunnet Facebook.com. Det er uvanlig og derfor får han oppslag i media, oppslag som sikkert slår uheldig ut for hans posisjon i Fremskrittspartiet. Sannheten er at ingen er hundreprosent engasjert gjennom alle møtene i en hel periode. Det er umulig å være på topp i alt fra rammetimetall i skolen til søknader om skjenkebevillinger. Derfor går de fleste sakene gjennom kommunestyrene i Norge helt enstemmig, der rådmannens innstilling får tilslutning i kommuner som bruker den såkalte formannskapsmodellen.

Politikerne som representerer folket er helt ordinære personer som har gode og dårlige dager og som tar gode og dårlige valg. Derfor er det underlig at et betydelig flertall ønsker at offentlig sektor gjennom staten og kommunene skal få styre så mye av våre liv. Ingen politikere er supermann eller superkvinne, og kan dermed ikke styre våre liv bedre enn det vi klarer selv. Ove A. Vanebo har rett og slett vist en menneskelig side. Å være menneskelig er ikke kritikkverdig, heller ikke i Øvre Eiker kommunestyre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer