Ukategorisert

Outet VG Meltveit Kleppa?

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener VG burde latt kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa hatt sitt privatliv i fred. Er det så enkelt, når du som politiker er med på vedtak som rammer dine nærmeste?

I dagens VG sier Dagfinn Høybråten at VG burde latt Magnhild Meltveit Kleppa ha privatlivet sitt i fred. At hun har ett barn, en sønn som er homofil, angår ikke offentligheten. Selv om hennes standpunkt mot felles ekteskapslov også rammer sønnen. Høybråten mener medias kobling mellom hennes standpunkt og familieforhold er utidig. Han mener det er et forsøk på å få Kleppa til å snu.

Det var VG som søndag ryddet hele førstesiden for å fortelle at kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (SP) er motstander av en felles ekteskapslov for heterofile og homofile. Et forslag som regjeringen hun selv er medlem av jobber med å legge frem.

SP reserverte seg mot akkurat dette standpunktet i Soria Moria-erklæringen, der Meltveit Kleppa var med som forhandler.

Løy hun i valgkampen?
Søndag skrev VG om hva Meltveit Kleppa sa til sine velgere om nettopp felles ekteskapslov i valgkampen 2005: «Dere trenger overhodet ikke la dere plage av skremmeskuddene fra Dagfinn Høybråten om at en rødgrønn regjering vil innføre kjønnsnøytral ekteskapslovgivning og fjerne kontantstøtten. Han vet godt at Sp ikke vil fjerne dagens ekteskapslovgivning»,

Hvorfor sa hun dette? Meltveit Kleppa visste at både V og representanter fra Høyre såvel som fra hennes eget parti vil stemme for et slikt lovforslag. Vissheten om at et slikt lovforslag vil få flertall, var stor også før 2005-valget. Førte hun sine velgere bak lyset?

Kanskje trodde Meltveit Kleppa at SV og Ap ville godta et veto fra SP. Men det gjør de jo ikke.

Outing
betyr å avsløre noe om en person, mot dennes vilje. Oftest brukes det i sammenheng med avsløring av homofil legning.

Diskusjonen om outing går til tider høyt. Mange homofile mener det er en uting, fordi folk må få stå frem (uansett med hva) når de er rede til det. Av eget valg.

Kanskje bør det være annerledes med politikere, hvis vedtak får følger for andres liv hele tiden.

Outing av politikere
bør handle om når de lever i strid med hva de prediker for andre. Så hvorfor ikke inkludere eksempler på at politikeres vedtak også rammer deres nærmeste?

Hvis politikere fra Ap og SV sender sine barn til privat skole, samtidig som de gjør det vanskelig for andre foreldre å bruke private skoler, bør dette gjøres kjent.

Hvis politikere fra Ap og SV ifølge egen terminologi «sniker i køen» og bruker private sykehus, bør dette også gjøres kjent. Hvis Jens Stoltenberg eller Kristin Halvorsen har behov for en operasjon som koster lite, men som det er lang ventetid for, bør de lide seg gjennom denne ventetiden på sykmelding.

Folk fra alle partier, som holder taxfree-kvoten nede, men selv tar med seg kjøtt, alkohol eller tobakk over kvoten, bør offentlig stå frem og fortelle hvorfor kvoten skal gjelde for alle andre enn dem selv.

Likeledes med politikere på venstresiden som bruker sort barnevakt eller vaskehjelp i huset.

Så til Kleppa: Som regel hjelper det lite å konfrontere politikere med den belastning og lidelse de påfører andre med sine vedtak. Så hvorfor ikke konfrontere dem når det rammer deres nærmeste?

I dette tilfellet er det kjærlighetslivet og lykken til Kleppas sønn som rammes av hennes motstand mot felles ekteskapslov.

Det skulle være interessant å høre Magnhild Meltveit Kleppa fortelle om hvordan hun kan leve med dette. Men overfor VG søndag nektet hun å kommentere saken.

13 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Støtt oppropet om sivil ekteskapslov

Eva
Eva
14 years ago

Merkelige sammenblandinger her. Alle de andre eksemplene er situasjoner der politikere sier en ting og gjør noe annet.. ser ikke hva dette har med Kleppa å gjøre? Det er vel ikke sikker hun har noe ønske om at hennes sønn skal gifte seg i kirken eller adoptere barn. Og om han gjør det, så er det han som gjør det, ikke hun. Vi snakker om voksne mennesker som foretar egne valg. Dette kan ikke sammenlignes med å sende barna på privatskole. Det er ikke lenger Kleppa som er ansvarlig for hans handlinger, og dette kan således ikke brukes mot henne… Read more »

VamPus
14 years ago

Litt enig med Eva her. En ting er når politikere f.eks. som foreldre selv går i mot sine egne vedtak eller hykler på godt sosialdemokratisk vis ved å ha private pleiere til mor (som Gro Harlem Brundtland) eller gå foran i barnehagekøen og overskride maksprisgrensene (Sylvia Brustad og Erik Solheim). Hadde Kleppas sønn vært interessant i denne sammenhengen, ville det vært om hun kom til å stemme mot sitt eget parti til fordel for han (gitt at han er for det nye forslaget om felles ekteskapslov). Det har hun ikke. Så VG synes det er pikant at hun har en… Read more »

Toe
Toe
14 years ago

Hadde det vært statsråden selv som hadde vært homofil, så hadde jeg forstått det. Hvordan kan du påstå at hennes standpunkt går ut over sønnens kjærlighetsliv og lykke? Det er ikke alle homofile som ser behovet for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Og hvorfor skulle hun skifte politisk standpunkt fordi om hun ble klar over at sønnen var homofil? Det hadde saktens ført til politikerforakt og da kunne det kanskje vært behov for en forklaring. Sånn VG kokte det i hop ble det en ekkel suppe med utidig grafsing i privatlivets fred som viktigste ingrediens.

Pleym
Pleym
14 years ago

Toe, ofte er det slik at folk (politikere) ikke tenker nøye over (verdi)standpunkter før det går ut over en av deres nærmeste. Hun vil ikke være den første som må gå noen runder med seg selv om sitt syn på homofile og deres rettigheter, når man finner at ens eget barn er et «av dem». Helt enig i at ikke alle homofile ser behovet for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Jeg bet meg dog merke i at sønnen ikke ville kommentere, ut over at det var OK for ham at VG koblet hennes standpunkt til det faktum at hun har ett barn… Read more »

Eva
Eva
14 years ago

Men hva er egentlig din mening med artikkelen?
Hun har jo IKKE endret standpunkt selvom hun har en homofil sønn…hvor vil du?

Piris
Piris
14 years ago

Hvorfor fjerner man ikke felles ekteskapslov og innsetter
en sivil ekteskapslov – en som skiller det juridiske og seremonielle ?

Eva
Eva
14 years ago

Ok, DU mener hennes standpunkt er galt. Det er en egen diskusjon. Men standpunktet blir i hvert fall ikke mer eller mindre galt om hun har en homofil sønn. Derfor er denne innblandingen fra VG utidig. Det er rett og slett en uinteressant opplysning.

Toe
Toe
14 years ago

Du tolker nok sønnen litt for vidt. Det sønnen sa var at det VG kunne skrive at han var homofil. Så vidt jeg ser har han ikke uttalt noe som kan tolkes verken for eller mot kjønnsnøytral ekteskapslov.At hennes standpunkt rammer hennes sønn er ren spekulasjon fra avisens side.
Greit nok å gå noen runder med seg selv, men for inneværende periode er hennes løfte til velgerne krystallklart. For øvrig er det på tide at noen starter en aksjon for å fjerne hele ekteskapsloven.

Pleym
Pleym
14 years ago

Toe, Liberaleren har hele tiden markert at staten ikke bør preferere noen samlivsformer fremfor andre.

Dette er et avtaleforhold ene og alene mellom deg og din(e) partner(e).

Pleym
Pleym
14 years ago

Eva, at hun førte sine velgere bak lyset er en minst like interessant opplysning i artikkelen, som den at hun har en homofil sønn.

I USA markerte Dick Cheney, som jeg ikke anser at jeg har spesielt mange politiske berøringspunkter med, avstand til president Bush på homofiles rettigheter. Kanskje har Cheneys lesbiske datter gitt ham dypere innsyn og innsikt i homofile og lesbiskes livsforhold.

Skal man la være å håpe at også andre i samme situasjon oppnår samme innsikt? Og la være å skrive om dette håpet?

erik
erik
14 years ago

Det er uansett en kjip ting hun gjør mot sin sønn og det bør de aller fleste forstå. Sønnen hennes er helt klart ikke imot at homofile skal få likestilte rettigheter i samfunnet, ellers kunne han bare sagt til vg at han ikke ønsket å komme ut som homo i avisen i den sammenheng. Å spille på at han ikke sa direkte «jeg er for felles ekteskapslov» og derfor kanskje ikke er så interessert, blir litt for dumt. Hun stabber han i ryggen i denne saken, med å velge å følge en bok skrevet for flere tusen år siden istede… Read more »

Fra arkivet