Ukategorisert

Outet VG Meltveit Kleppa?

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener VG burde latt kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa hatt sitt privatliv i fred. Er det så enkelt, når du som politiker er med på vedtak som rammer dine nærmeste?

I dagens VG sier Dagfinn Høybråten at VG burde latt Magnhild Meltveit Kleppa ha privatlivet sitt i fred. At hun har ett barn, en sønn som er homofil, angår ikke offentligheten. Selv om hennes standpunkt mot felles ekteskapslov også rammer sønnen. Høybråten mener medias kobling mellom hennes standpunkt og familieforhold er utidig. Han mener det er et forsøk på å få Kleppa til å snu.

Det var VG som søndag ryddet hele førstesiden for å fortelle at kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (SP) er motstander av en felles ekteskapslov for heterofile og homofile. Et forslag som regjeringen hun selv er medlem av jobber med å legge frem.

SP reserverte seg mot akkurat dette standpunktet i Soria Moria-erklæringen, der Meltveit Kleppa var med som forhandler.

Løy hun i valgkampen?
Søndag skrev VG om hva Meltveit Kleppa sa til sine velgere om nettopp felles ekteskapslov i valgkampen 2005: «Dere trenger overhodet ikke la dere plage av skremmeskuddene fra Dagfinn Høybråten om at en rødgrønn regjering vil innføre kjønnsnøytral ekteskapslovgivning og fjerne kontantstøtten. Han vet godt at Sp ikke vil fjerne dagens ekteskapslovgivning»,

Hvorfor sa hun dette? Meltveit Kleppa visste at både V og representanter fra Høyre såvel som fra hennes eget parti vil stemme for et slikt lovforslag. Vissheten om at et slikt lovforslag vil få flertall, var stor også før 2005-valget. Førte hun sine velgere bak lyset?

Kanskje trodde Meltveit Kleppa at SV og Ap ville godta et veto fra SP. Men det gjør de jo ikke.

Outing
betyr å avsløre noe om en person, mot dennes vilje. Oftest brukes det i sammenheng med avsløring av homofil legning.

Diskusjonen om outing går til tider høyt. Mange homofile mener det er en uting, fordi folk må få stå frem (uansett med hva) når de er rede til det. Av eget valg.

Kanskje bør det være annerledes med politikere, hvis vedtak får følger for andres liv hele tiden.

Outing av politikere
bør handle om når de lever i strid med hva de prediker for andre. Så hvorfor ikke inkludere eksempler på at politikeres vedtak også rammer deres nærmeste?

Hvis politikere fra Ap og SV sender sine barn til privat skole, samtidig som de gjør det vanskelig for andre foreldre å bruke private skoler, bør dette gjøres kjent.

Hvis politikere fra Ap og SV ifølge egen terminologi «sniker i køen» og bruker private sykehus, bør dette også gjøres kjent. Hvis Jens Stoltenberg eller Kristin Halvorsen har behov for en operasjon som koster lite, men som det er lang ventetid for, bør de lide seg gjennom denne ventetiden på sykmelding.

Folk fra alle partier, som holder taxfree-kvoten nede, men selv tar med seg kjøtt, alkohol eller tobakk over kvoten, bør offentlig stå frem og fortelle hvorfor kvoten skal gjelde for alle andre enn dem selv.

Likeledes med politikere på venstresiden som bruker sort barnevakt eller vaskehjelp i huset.

Så til Kleppa: Som regel hjelper det lite å konfrontere politikere med den belastning og lidelse de påfører andre med sine vedtak. Så hvorfor ikke konfrontere dem når det rammer deres nærmeste?

I dette tilfellet er det kjærlighetslivet og lykken til Kleppas sønn som rammes av hennes motstand mot felles ekteskapslov.

Det skulle være interessant å høre Magnhild Meltveit Kleppa fortelle om hvordan hun kan leve med dette. Men overfor VG søndag nektet hun å kommentere saken.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer