Ukategorisert

Halvorsens brutte løfte

Vi har ikke ført noen statistikk over regjeringens brutte løfter i det nye året, men løftebryter nr. 1. er uansett finansminister Kristin Halvorsen.

Hun lovet i debatter før 2005-valget å gå av ved dette årsskiftet, hvis det ikke var oppnådd full barnehavedekning.

Og det er det som kjent ikke. Medmindre det dukker opp et toppinnslag på dagens nettaviser og TV-nyheter med nøkkeloverrekkelse, vet vi alle at Kristin Halvorsen har brutt sitt tydeligste valgløfte fra stortingsvalgkampen.

Dette bør Halvorsen minnes om hver eneste dag frem mot neste valg, gjerne med en epost til kristin.halvorsen@fin.dep.no.

Det er altfor mye å håpe at politikere efter dette vil være mer forsiktige med brageløfter. Undre kan jo fortsatt skje – men vi er skeptiske.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
VamPus
14 years ago

Formelt skal vel dette skje ved Kongens bord, hvor første møte er i morgen kl. 12. Må jo gi dama en sjanse. Jeg for min del er svært tilfreds med SVs innsats i regjeringen…

Per
Per
14 years ago

Ja, dette tar virkelig kaka (!). Løftet om å gå av dersom ikke full barnehavedekning ble nådd innen dette årsskiftet kom helt utvetydig og uten forbehold. Til SVer å være har hun som finansminister gjort en god jobb. Likevel burde hun være såpass ærlig at hun nå gjør som hun sa på forhånd – og går av i og med at målet om full barnehavedekning ikke er nådd.

Rune
Rune
14 years ago

En ting er å gi løfter men at de i tillegg «låser» disse til bestemte tidsfrister og konsekvenser er merkelig og gjør det vanskelig for dem selv i ettertid.

Fra arkivet