Ukategorisert

Stortingsrepresentanter vil hjelpe journalist

Morten Høglund, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, har fått svar på spørsmålet om hva som kan gjøres i saken der journaliststudenten Sayed Parwez Kambaksh er dømt til døden.

Det var utenriksminister Jonas Gahr Støre som svarte på spørsmål fra Høglund og Hallgeir H. Langeland, SV.

Journaliststudenten Sayed Parwez Kambaksh er dømt til døden etter å ha distribuert en artikkel som er kritisk til blant annet polygami. Journaliststudenten stiller spørsmål ved hvorfor muslimske menn har lov til å ha flere koner, mens muslimske kvinner kun får lov til å gifte seg med 1 mann. Artikkelen gir grunnlag for dødsstraff i Afghanistan. Dødsstraffsaken har fått bred omtale.

Utenriksministeren sa til Høglund at dødsstraff er et forhold Norge jevnlig tar opp med andre land på prinsipielt grunnlag. Norge har en rekke ganger understreket overfor afghanske myndigheter at vi er mot dødsstraff. Dette vil Norge gjenta, noe som skjedde da politisk direktør Kai Eide i Utenriksdepartementet kontaktet afghanistans ambassadør i Norge for å be om en orientering om dødsdommen og den videre behandling av saken i landets rettssystem. Norske myndigheter har understreket at ytringsfriheten må respekteres og at en rettferdig rettergang må sikres, sa Gahr Støre etter spørsmål fra Morten Høglund.

FrP-representanten er fornøyd med svaret fra utenriksministeren. Han mener det er viktig at saken er satt på agendaen og stadig er under løpende vurdering.

–Jeg synes det er et stort paradoks at Norge er med på å bidra til å bygge opp et samfunn som styres av krigsforbrytere og krigsherrer som igjen har fått amnesti av parlamentet, og dreper hvem de vil, sier Høglund til frp.no.

Liberaleren synes det er merkelig at ingen politikere forsvarer individets ukrenkelighet og medfødte rettigheter. Hvorfor Norge er til stede med militært personell i Afghanistan, uten krav om at medfødte rettigheter skal respekteres, er underlig. Da bør være andre enn kun store deler av det liberalistiske miljø som forsvarer disse rettighetene sterkt?

Angrep og drap på journalister er et angrep på selve ytringsfriheten!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer