Ukategorisert

Heftig om FRA i Sverige

Efterdønningene efter at det borgerlige flertallet ii riksdagen vedtok den omstridte FRA-loven om overvåkning av kommunikasjon som foregår pr. kabel har slett ikke lagt seg i Sverige.

Liberaleren har nevnt liberalister som velger å melder seg ut av Høyres svenske søsterparti Moderatarna.

Den kjente liberalisten, forfatteren og samfunnsdebattanten Johan Norberg har på sin hjemmeside varslet hvorfor det er uaktuelt å stemme ved neste riksdagsvalg, i 2010.

Norberg mener de borgerlige partiene ikke forstår hva de har gjort ved å vedta FRA-loven. Han synes følgene i opinionen er uten sidestykke, når bl.a leder i Unge Høyres svenske søsterorganisasjon skriver rett ut at han vurderer sitt partimedlemskap.

Norberg er en person mange lytter til, og hans bloggpost om å sitte hjemme ved neste valg har vakt oppmerksomhet. Idag skal han forklare seg i svensk P1 om sitt syn, og i en bloggpost utdyper han mer.

Mange motstandere av FRA-loven hadde satt sin lit til den unge Centern-representanten Fredrick Federley. Hans bloggpost der han forklarte sin stemmegivning har fått nærmere 800 kommentarer. Han har i en senere post skrevet at han forstår reaksjonene, skuffelsen og raseriet fra lovens motstandere.

Også en annen svensk liberalist, Dick Erixon har skrevet om konsekvensene av FRA-loven. Blant annet at Aps svenske søsterparti vil overvåke bloggerne, og at partileder Mona Sahlin ikke er prinsipiell motstander av overvåkning av trafikk over kabel.

Den svenske utenriksministeren, Carl Bildt, er for loven.

Det skal bli interessant å se hvordan den kraftige motstanden mot FRA-loven vil slå ut på meningsmålingene, og i partienes medlemsregistre. Det er intet kunststykke å spå at regjeringen ikke vil få noen fredelig sommer.

Og i Norge bedriver Stoltenbergs regjering skyggeboksing om hva som skal skje med EUs datalagringsdirektiv.

Liberalerens epostkampanje mot at direktivet skal bli en del av norsk lov er mer aktuell enn noensinne.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer