Ukategorisert

Brennende engasjert!

Liberaleren har snakket med Onar Åm, en liberalist som virkelig brenner for ideene.

Onar Åm ble for alvor kjent i miljøet da han ga ut boken Kampen for klimaet, en lansering som ble omtalt i Bokavisen. Han er 35 år og har vært gründer i hele sitt liv. I dag er han en aktiv blogger, og kan skryte av to bokutgivelser. Han betegner seg som en rendyrket liberalist, og er medlem av Det Liberale Folkepartiet.

Liberaleren snakket med en glødende engasjert person som nettopp har lansert boken Kunsten å krige. Til Liberaleren legger ikke Åm skjul på at han ønsker å bevege verden, og det er grunnen til at han gir ut bøker.

Kampen om klimaet – har fått gode tilbakemeldinger
Klimaboken kom ut i 2007. Ettersom temaet er i skuddet var Liberaleren spent på tilbakemeldingene som forfatteren har fått.

–Av de som faktisk har lest boka har jeg stort sett bare fått svært positive tilbakemeldinger, med et par unntak. En av de kjekkeste responsene fikk jeg av presten Børre Knudsen som kom bort til meg etter å ha lest boken og erklærte med et strålende ansikt at «dette er det glade budskap!» Forøvrig er det i Fremskrittspartiet at jeg har fått den beste responsen, sier Onar Åm som mener den norske utgaven har solgt i underkant av 1000 eksemplar.

Ny bok – kunsten å krige
Denne uken lanserte den produktive liberalisten Kunsten å krige som er en håndbok for liberalister og objektivister for å vinne kampen om begrepene. Åm mener at dem som skriver ordbøkene, i praksis skriver historiebøkene.

–Boken ble til som et sideprosjekt til «Kampen om klimaet.» I ettertid ble jeg spurt om å lage en disposisjon til boken for å forklare motivasjonen, og da jeg gjorde dette ble det svært tydelig for meg at boken er gjennomsyret av mental krigsstrategi, noe også tittelen indikerer. Hele den første tredjedelen er designet for å bryte ned størknete fordommer i klimasaken. Jeg bestemte meg for å forsøke å reprodusere disse teknikkene og ønsket å holde et foredrag i DLF om mental krigføring. Det ble så mye stoff av dette at jeg endte opp med å skrive en hel bok, sier Onar Åm til Liberaleren.

Vi ba han fortelle mer om boken. Vi er født nysgjerrige.

–Etter å ha diskutert med irrasjonelle mennesker på internett i 15 år ble jeg lei av å ikke nå frem med ideer som er så enkle at selv barn klarer å forstå dem. Etter hvert forstod jeg at jeg langt i fra er den første som har hatt dette problemet. Venstreintellektuelle har brukt en bestemt teknikk, både bevisst og ubevisst, i snart 200 år til å kapre begrepene og mobbe og hetse rettskafne borgere og kondisjonert dem til lydighet som hunder. Alle snakker om FrP-koden, men det er sosialistkoden som virkelig er interessant. Hvordan i alle dager klarte sosialistene å rive ned opplysningstidens frihet, likhet og brorskap og redusere den til en skygge av seg selv? I dag er liberalismen død og de konservative er blitt kuet til å bli nyttige idioter for sosialistene. Jeg har knekket denne koden, og i boka gir jeg en oppskrift for hvordan sosialismen kan knuses en gang for alle. Dersom de liberale, samt de av de konservative som er minst sosialistiske, tar i bruk min krigsstrategi og begynner å jobbe sammen vil Norge kunne være frigjort om noen få tiår, sier Åm som strutter av selvtillit.

Liberaleren vet at liberalismen har dårlige kår i Norge. Oppslutningen er liten og Det Liberale Folkepartiet, der Onar Åm er medlem, har så dårlig oppslutning at landsmøtene i praksis kan holdes på telefon. Er det da troverdig å komme med en bok om hvordan vinne krigen om begrepene?

–Vel, DLF som er det eneste rendyrkete liberale partiet i Norge har en oppslutning på under 0,1 prosent. Åpenbart har liberalismen tapt krigen om begrepene når Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg eier slike begreper som «rettferdig fordeling», «sosial dumping» og «utbytting av de fattige». For 200 år snakket man om individuell frihet, likhet for loven og brorskap mot tyranni. I dag betyr disse ordene frihet fra å kunne velge, materiell likhet og sosialistisk brorskap. Med andre ord, individuelt tyranni, ulikhet for loven og tyrannisk brorskap. Sosialistene har klart kunststykke å snu hele virkeligheten på hodet og sluppet unna med det. Åpenbart ligger vi da ikke særlig godt an i begrepskrigen mot våre politiske konkurrenter. Første steg i å vinne krigen er å gjøre folk klar over noe venstresiden har visst lenge, nemlig at ideer, især moralske ideer, er det aller viktigste. Neste steg er å bli gode begrepssmeder og til slutt bli gode mentale krigere, sier Åm.

Jobber med flere prosjekt
Onar Åm har ikke tenkt å ligge på latsiden. Han jobber med flere spennende prosjekt. Liberalerens utsendte er imponert over tempoet og engasjementet til mannen som burde feiret sin siste bok med en herlig ferie.

–Jeg har mange prosjekt på gang. Først regner jeg med at «Kampen om klimaet» kommer ut i USA til vinteren, og med gode salgstall der borte vil jeg komme inn i den norske debatten med en helt annen tyngde. Jeg jobber også med flere bøker. Forhåpentligvis kommer jeg snart ut med en slags lærebok i økonomi for vanlige folk. Arbeidstittelen er «Kapitalistskolen: hemmeligheten til de styrtrike.» Jeg planlegger også å gi en bok på engelsk som har arbeidstittelen «The religious atheists» hvor jeg går til frontalangrep på moderne intellektuelle ateister og beskylder dem for å benytte seg av religiøse begrep. Om et par år kommer jeg også ut med en bok som har arbeidstittelen «Rettsstaten”. Her redesigner jeg den liberale rettsstaten fra grunnen av, korrigerer alle feil jeg har identifisert i rettsstaten som bygger på dagens grunnlov og introduserer en rekke nye rettsbegreper. De fleste liberalister vil like denne, men også konservative og jeg tror de ærligste sosialistene vil bli imponert, sier Onar Åm.

DLF er viktig
Onar Åm er veldig opptatt av partiet han er medlem av. Han mener det er i alle på høyresiden sin interesse av å få DLF inn i samfunnsdebatten som moralsk vaktbikkje til å ta rotta på sosialistene.

–For øyeblikket har vi bare litt over hundre stemmer og stiller kun til valg i Oslo, men med 5000 stemmer i 2009 vil vi kunne stille landsdekkende. Folk på høyresiden bør derfor vurdere å stemme DLF. Vi trenger også hjelp med underskrifter til å stille i mange av de andre fylkene, ikke for å få oss inn på stortinget, men for å få oss inn i debatten og i mediene. Mange av de mest ressurssterke og oppegående liberalistene er tiet i hjel av media, og her kan mange folk bidra. Kommer DLF inn i mediene vil høyresiden få drahjelp til å bli knuse sosialismen en gang for alle, sier Onar Åm, en mann Liberalerens lesere sikkert vil få høre mer om i årene som kommer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer