Ukategorisert

Useriøst, hvorfor?

Unge Venstre får juling for forslaget om å legalisere cannabis. Til og med venstrepolitikere slakter forslaget.

Lars Sponheim ga egen ungdomsorganisasjon juling i VG. Også fylkesleder Tonje Løwer Gurholt reagerer med vanntro på tankene fra Unge Venstre, ifølge Telemarksavisa.

Reaksjonene er uforståelige. I programprosessen er det naturlig å komme med innspill. Det er denne muligheten Unge Venstre benytter. De som er uenige, kan stemme ned forslagene om å liberalisere narkotikapolitikken når Venstre vedtar stortingsprogrammet for neste periode.

Venstre har tradisjoner for å bruke vinmonopolordningen som en effektiv ordning når det gjelder å forebygge alkoholrelaterte skader og problem. Hvis denne ordningen fungerer på alkohol, er det naturlig å tenke i samme bane når det gjelder narkotika. På narkotikafeltet ønsker Venstre-topper å gjemme bort argumentene som partiet mener fungerer på alkohol. Det er useriøst, og svært lite konsekvent. Ros til Unge Venstre som faktisk tør å ta fatt i de store problemene.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bigboyen
Bigboyen
13 years ago

At Sponheim bruker hersketeknikker mot sine egne er ikke lengere noen nyhet, men det hadde selvsagt hvert en fordel med en leder som argumenterte for sitt eget syn i stede for stemple andre.

Ove
Ove
13 years ago

Hvert skrives i dette tilfellet uten H, men med æ, altså vært. En grei liberal innføring i rettskriving.

epicweed
epicweed
13 years ago

Lars Sponheim og Ingolf Ropstad er to tåpelige folk. De kaller seg politikere? De kan jo ikke diskutere som vanlige folk en gang. De har jo ikke peiling på temaet så kommer de med sånne idiotiske komentarer. Vet du ikke en dritt om noe så ikke uttal deg, og ivertfall ikke på den måten, blir kvlam. de er jo så usakelige

Anonym
Anonym
12 years ago

Mange av de andre forslagene Venstre har tatt opp som har blitt norsk politikk har kommet fra Unge Venstre. Det er veldig dumt at Sponheim gjør narr av ungdomspartiet sitt i dette tilfellet, og bare understreker hvor tabubelagt debatten er, noe riksadvokat Tor Aksel Busch også har påpekt. De kunne vært åpne for diskuson, synes jeg.

Fra arkivet