Ukategorisert

Useriøst, hvorfor?

Unge Venstre får juling for forslaget om å legalisere cannabis. Til og med venstrepolitikere slakter forslaget.

Lars Sponheim ga egen ungdomsorganisasjon juling i VG. Også fylkesleder Tonje Løwer Gurholt reagerer med vanntro på tankene fra Unge Venstre, ifølge Telemarksavisa.

Reaksjonene er uforståelige. I programprosessen er det naturlig å komme med innspill. Det er denne muligheten Unge Venstre benytter. De som er uenige, kan stemme ned forslagene om å liberalisere narkotikapolitikken når Venstre vedtar stortingsprogrammet for neste periode.

Venstre har tradisjoner for å bruke vinmonopolordningen som en effektiv ordning når det gjelder å forebygge alkoholrelaterte skader og problem. Hvis denne ordningen fungerer på alkohol, er det naturlig å tenke i samme bane når det gjelder narkotika. På narkotikafeltet ønsker Venstre-topper å gjemme bort argumentene som partiet mener fungerer på alkohol. Det er useriøst, og svært lite konsekvent. Ros til Unge Venstre som faktisk tør å ta fatt i de store problemene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer