Ukategorisert

Chishtis travle uke

Dagens gjesteskribent er Muhammed Ali Chishti. Efter Abid Q. Rajas dialogmøte på Litteraturhuset 22.mars ble han stemplet som ekstremist av blant annet Dagsavisen. I innlegget oppsummerer han den første uken med dette offentlige stempelet i pannen.

Av Muhammed Ali Chishti, student.

Etter dialogmøtet på søndag har jeg vært på diverse møter, samtaler, nettmøter og intervjuer. Jeg har lært utrolig mye nytt, og andre har sikkert også lært noe av meg. Her vil jeg gjengi noe av innholdet, så flere kan lære og øke kunnskapen sin. 2 dager etter dialogmøtet kontaktet jeg Aftenposten. De var villige til å trykke innlegget mitt «Jeg er ikke farlig!». På fredag var den på trykk i avisen. Det skapte enormt med debatt og henvendelser. Jeg fikk mulighet til å møte opp på nettmøte klokka 12, og kunne svare på spørsmål fra publikum. Det var mange gode, fornuftige og seriøse spørsmål. Noen hadde gode argumenter, andre var uvitende, spør du meg. Jeg fikk både ros og kjeft, og jeg ble like mye glad begge ganger. Jeg fikk uttrykt budskapet mitt, og dette var vel den beste formen for dialog. Var det ikke? i ettertid har jeg diskutert flittig på diverse nettsider om temaet. Mange er uenige med meg, og i et liberalt demokrati som Norge skal man ha rom for uenigheter.

Møte med en imam
På onsdag var jeg invitert til en shia-imam. Denne dagen må da vel være en av de dagene jeg har lært mest. Denne mannen hadde lest 6000 bøker, snakker ikke helt bra norsk, men hadde enormt med kunnskap. Jeg måtte ha med en tolk. Hver torsdag pleier det å samles unge gutter hjemme hos han, så han gir dem en leksjon om etikk, moral, islam og profetens liv. Er dette denne form for informasjon Siv Jensen kaller snikislamisering? Her ble det oppklart i mange misforståelser. etter samtalen var vi enige om at vi har mye mer til felles, enn det vi er uenige om. Vi forlot hverandre som gode venner, og lovet å møtes igjen.

Og telefon fra PST
Jeg ble også, ikke så veldig overraskende, ringt opp av PST. De var veldig hyggelige og ville møte meg til en prat. De ville dele synspunkter.

Hege Storhaug
Jeg ringte også Hege Storhaug, skribent for HRS. jeg utfordret henne til debatt, og ville ta et oppgjør med holdningene hennes, som er forkastelige. istedenfor å møte meg til debatt la hun ut samtalen vi hadde hatt på telefonen, ut på hjemmesiden, selvfølgelig full av løgn. Jeg er ikke ferdig ennu, jeg utfordrer henne til debatt igjen.

Mye støtte
I tillegg til alt dette har jeg møtt mange folk på senter og skoler, som støtter mine synspunkter, og mener at det er på tide at noen taler saken, også for muslimer. På nettet har det florert med mange kommentarer fra meg. Det har vært en tøff og slitsomt uke. Likevel er jeg glad at det norske samfunnet gir meg rettigheter, rettigheter så jeg beskyttes mot all form for hatefulle ytringer og trusler. Det er jeg evig takknemlig for.

Om skribenten: Muhammed Ali Chishti er 23 år, født og oppvokst på østkanten i Oslo. Han er student.

Liberalerens kontakt med Chishti: Skribenten har bedt oss supplere hans innlegg med informasjon om hvilken kontakt han har hatt med oss. Redaktøren møtte ham efter møtet på Litteraturhuset, og vi har snakket sammen på tlf. og via epost denne uken. Chishti har fått invitasjon til å skrive et innlegg i debattserien Liberaleren har gående om integrering. Det var naturligvis også interessant å intervjue ham om hans synspunkter og erfaringer efter møtet forrige søndag.

Mest lest

Arrangementer