Ukategorisert

Stein Erik Hagen flytter – SV-Kristin vil ikke trues

Stein Erik Hagen gjør det flere kanskje har tenkt i sine mørkeste stunder; nå flytter jeg! Når du er lei av formyndernes innblanding i livet ditt, og ikke forstår hvorfor politikerne skal detaljregulere livet ditt.

Hagen har redegjort for hvorfor han flytter, og begrunner det blant annet med den sittende regjeringens politikk. SV-leder og finanspolitiker Kristin Halvorsen oppfatter åpenbart Hagens utsagn som en dårlig kamuflert trusel. Men hvorfor det? Han sier da ikke at han skal flytte efter valget?

Hagen misliker den særnorske formuesskatten. Dét gjør jeg også, selv om jeg ikke er i nærheten av å rammes av den. Men Halvorsen mener dette er «milliardærutpressing». Hagen skal ikke få true seg til skattelettelser. Kristin Halvorsen sier det er trist at «Svein Erik Hagen ikke kjenner glede ved å bidra i det spleiselaget som velferdssamfunnet vårt er.» Hun har sikkert aldri tenkt tanken på når spleiselaget egentlig går over til å føles som tvang og utpressing. Når de mange forlanger at de få skal spleise mest.

Jeg synes også det er synd at Hagen flytter. Men jeg forstår ham godt. Naturligvis er «Norge er et godt land å bo i, også for de rike», som finansministeren sier. Men det handler ikke om at Norge er et godt land å leve i. Det handler om hvordan enkeltpersoner og grupperinger ikke føler seg verdsatt og skikkelig behandlet. De som har midler, vilje og ønske om å investere og skape – arbeidsplasser og ny næringsvirksomhet, utsettes for mistenksomhet, misunnelse, bakvaskelser og får hindringer stablet oppover fortere enn de rekker å finne veien rundt eller over. Og det er myndighetene som bidrar med alt dette. I form av lover, forskrifter, subsidier som hindrer nyskapning, og kontinuerlig foring av en av opinionens nedrigste instinkter; misunnelse.

Jeg kan ikke se at Halvorsen har dekning for å si at Hagen bedriver utpressing. Hadde han sagt at han flytter hvis valget ikke gir endring, hadde det vært et viktig signal. Nå sier han at han flytter. Punktum. Det er et signal om at han ikke forventer endring ved valget. Det er kapitulasjon. Det er trist. Nå har ikke Stein Erik Hagen vært til noen stor drahjelp politisk eller opinionsmessig. Snarere har han vært en gavepakke til de rødgrønne. Hagen har definitivt en annen stil enn f.eks Olav Thon og Kjell Inge Røkke. Derfor er han kanskje ingen vinner i kampen om folkeopinionen. Men hans livsverk taler for seg. Han burde kanskje bli lyttet til.

Nå kan det være for sent. Han flytter, noe som er et eget valg. Det er synd at regjeringen driver mennesker med ressurser og muligheter ut av landet. En slik regjering burde istedet drives ut av maktens korridorer. Det kan du og jeg gjøre noe med 14.september.

14 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Petter
Petter
12 years ago

Jeg støtter fullt ut Hagens valg om utflytting! Kristins overlegne holdning «Ingen betaler mer enn 1,1% i formueskatt.» Sikkert rett nok, men dette er verdier som er på papiret, og ikke i nærheten av å være realiserbare fullt ut. I tillegg kommer jo også skatt på utbytte som det tross alt er skattet av engang tidligere. For en «gjengs nordmann» vil sjelden denne formueskatten ha særlig stor betydning, men dersom man sitter på store verdier i form av akjser blir man plutselig NØDT til å ta ut utbytte av den grunn for å betale FORMUESKATTEN på 1,1 prosent av den… Read more »

Håkon
Håkon
12 years ago

Jeg skjønner ikke hvorfor Kristin går så hardt ut.
De vant. De ville ta de rike og de klarte det.
De burde feire, ikke suttre.

Frem med champisen, Kristin, Jens og Martin. Deres årelange mobbing, sjikkanering og «ta de rike» kampanje er kronet med suksess!

Stein Are Sellevoll-Klubbenes
12 years ago

Jeg synes også det er synd at han flytter. Jeg mener også at det ikke handler om at Norge er et godt land å leve i, men hvorfor Norge er et godt land å leve i. Jeg tror også det er andre «enkeltpersoner og grupperinger ikke føler seg verdsatt og skikkelig behandlet» uten om Hagen som jeg har mye mer sympati for. Synes det er riktig av Halvorsen og blant annet påpeke at Hagen helt sikkert har nytt godt av redningspakka. Så «de rike» får noe igjen utenom det vi andre får i forbindelse med velferdsstaten. Og jeg drister meg… Read more »

Konrad
12 years ago

La ham flytte! Vi klarer oss uten den pompøse «godseieren». Men formueskatten bør fjernes.

kjell erik
kjell erik
12 years ago

JEg kan ikke etter min beste evne ikke skjønne hvorfor de skal til utlandet. Norge er et spleiselag. Jeg betaler 45% skatt, gir mine beste år til norsk næringsliv, klager ikke. En nessekonge som tror han er nærmere gud kan stikke hvor han vil for meg. håper bare ikke at vi noensinne lar han komme hjem igjen. la han begraves ved en elelr annen kjip gravplass i Geneve. Hva ar han egentlig bidratt med? En dårlig butikk, kjipere daglivarer, dårlig smak innen kunst. God tur, hadde jeg visst når flyet ditt går skulle jeg velvillig stilt opp med flagg. Dust!

Pleym
Pleym
12 years ago

Kjell Erik. Han har stilt opp med kapital og bidratt til å skape arbeidsplasser.

Et samfunn der det offentlige initierer alt vil ikke kunne overleve

kjetil
kjetil
12 years ago

GOD TUR DIN KIIPE FEITE FAEN. Du har ikke skapt en eneste ny arbeidsplass i Norge, kun restrukturert de vi allerede hadde. Håper du aldri kommer tilbake og at alle dine feriesteder her i Norge blir solgt på tvangsauksjon og blir brukt som feriekolonier for vanskeligstillte barn.

Håkon
Håkon
12 years ago

Stein Are. Hagen har sikkert nytt godt av den siden hele landet har det. Men, Hagen bad ikke om den. Skal man liksom føle at man er i skyld for at noen innførte noe man ikke bad om ? kjell erik : Alle bidrar i skatt. De som i tillegg satser sparepengene for å skape noe burde få en takk for det. Hagen har i noen av de heftige debattene med Jens, Kristin og Martin sagt at det ikke er kronene det kommer an på. Han betaler gjerne de pengene han betaler i formuesskatt. Det er ikke det. Men han… Read more »

Håkon
Håkon
12 years ago

At Mullah Krekar er mer ønsket i Norge enn Stein Erik Hagen forteller hvilken land denne regjeringen er i ferd med å lage.

Voodoo-king
Voodoo-king
12 years ago

OI!!!! Ingen vet hva fremtiden bringer.. Om en aksjeindex er en god pekepinn på hvor bra gjennomsnitts kapitalisten gjør det er formueskatten ikke bærekraftig.. f.eks det japanske aksjemarkedet har dalt i 20 år.. Det amerikanske aksjemarkedet har stått stille i 12 år.. Det er fullt mulig det norske ikke gjør det særlig bra de neste 20 åra.. Tenk å ha 15 milliarder investert i en 20 års periode der pengene ikke gir avkastning… hvordan kan en person finne seg i å måtte hoste opp 3.3 milliarder som må betales til staten for å eie aksjer i en 20 års periode… Read more »

Thor Johnsen
Thor Johnsen
12 years ago

I gamle dager pleide rottene å forlate det synkende skip. Hagen er vel et eksempel på at enkelte rotter ogs å forlater skip som stort sett funker. God Tur. Hagen, men pass deg for snøskred. Det er bratt i Sveits!

Normann
12 years ago

Det snakkes mye om skatt til fellesskapet, men når de som forvalter dette bruker penger som fulle sjømenn blir det vegring. Nå styres landet av folk som aldri har skapt noe som helst og lar føleser ta overhånd. Missunnelse i Norge og særlig på venstrefløyen i Norsk politikk er sterkere en sexdriften.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Personlig kunne jeg ikke brydd meg mindre. Sålenge folk som tjener 400.000 må ut med 40% skatt, så har folk som Hagen -ingenting- de skal grine over. Da igjen, mye vil ha mer, og fanden vil ha fler, er det noe som heter. Og ja, noen kommenterte at det har lite å si hvor mye skattepenger staten får inn, sålenge politikerne ikke prioriterer de riktig, eller rett og slett pisser de i trynet på oss (dvs, sløser de bort og gjør det åpenlyst) Revolusjon på valgdagen, hele systemet er korrupt! Ser du en Stortingspolitiker på gata, spytt på vedkommende. Ser… Read more »

Jan Ivar Tomter
Jan Ivar Tomter
12 years ago

Forbausende få av de «store gutta» stiller seg solidarisk med Hagen, men de vil selv ikke flytte. Ut fra det jeg har lest vil det medføre store utgifter for Hagen-barna å flytte sin bedrift til Sveits. Men det spiller vel liten rolle. En av døtrene kjøpte seg for et par år siden en stor eiendom i Sørum kommune. Den selges nå med milliontap. Ingen av Hagens har beklaget dette. Da Hagenfamilien eide Rimi arbeidet de ansatte under knalltøffe forhold med laveste tarifflønn. De ansatte ble dengang NEKTET å la seg organisere. En venn av meg fikk klar beskjed, organiserer du… Read more »

Fra arkivet