Ukategorisert

Kandidaten. Idag: Lars-Henrik Paarup Michelsen

Kandidaten er et kort intervju med en person som stiller opp som stortingskandidat.

Dagens gjest i Kandidaten heter Lars-Henrik Paarup Michelsen. 2. kandidat for Venstre i Hordaland. Paarup Michelsen har vært leder i Unge Venstre, og er en person som Liberaleren mer enn gjerne vil ha på Stortinget. Lars-Henrik Paarup Michelsen har en blogg der han lanserer liberale tanker om politikk.

Hva vil du gjøre med datalagringsdirektivet som stortingsrepresentant?
–Eg vil ved første mulighet reise en interpellasjonsdebatt om datalagringsdirektivet for å få regjeringen i tale. Ved en eventuell forhandling om en ny borgerlig regjerinserklæring vil jeg arbeide for at Venstre gjør veto av datalagringsdirektivet til et ultimatum for regjeringsdeltagelse, er svaret til 2. kandidaten for Venstre i Hordaland.

Hvilke skatter vil du redusere eller avskaffe?
–I Venstre er vi opptatt av «hva» som skattlegges, ikke bare hvor mye. Samtidig som vi vil fjerne arveavgift og formueskatt vil vi øke skattene på forurensing og miljøfiendtlig adferd, sier Paarup Michelsen.

For eller imot den nye ekteskapsloven?
–For, svarer Paarup Michelsen.

Går du inn for kjønnsnøytral verneplikt?
–Mitt mål er å fjerne verneplikten og mener primært at en innføring av verneplikt for begge kjønn ikke er veien å gå. Men dersom mitt primære mål ikke lar seg realisere i nærmeste fremtid, og det er jo en del som tyder på det, mener jeg at det nest beste er å arbeide for sovende verneplikt som aktiviseres ved behov. Da kan den gjelde begge kjønn, mener Paarup Michelsen.

Er det noen du heller ser innvalgt fremfor deg selv?
–Eg håper Guri Melby i Sør-Trøndelag og Abid Raja i Akershus kommer inn sammen med meg, sier Paarup Michelsen.

Hvor stor sannsynlighet er det for at du blir valgt inn på Stortinget?
–Sannsynligheten er veldig stor dersom velgerne vil, ifølge kandidat Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Hva gjør du valgnatta?
–Er i Bergen sammen med gode venner i Venstre, avslutter Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Liberaleren vil presentere en ny kandidat på fredag.

Tags:

,
6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
JILL WHITE FANEBUST
JILL WHITE FANEBUST
12 years ago

Venstre har ikke gitt velgerne noe politisk
budskap.Det lille vi har hørt er kun vås
fra ende til annen.

JILL

Simen
Simen
12 years ago

hehe, morsomt at slik objektiv kritikk kommer fra en frp’er.

Christoffer Torris Olsen
12 years ago

Mener klart å nettopp ha lest at Lars-Henrik ønsker å beholde ekteskapsloven, fjerne verneplikten, bruke reservasjonsretten mot datalagringsdirektivet og ha en omlegging fra rød til grønn skatt. Jeg leste det faktisk for ca. et halvt minutt siden, litt lenger opp på denne siden, noe du tydeligvis ikke gjorde, Jill, før du skrev en kommentar.

Hvis ikke de punktene er et politisk budskap, så vet ikke jeg.

Men, det er ganske irrelevant. Det viktigste nå er: Lykke til, Lars-Henrik, og god tur inn på tinget!

Larry
Larry
12 years ago

Det er opp til Sponheim å avgjøre valget. Han bør nå signalisere at han foretrekker Jensen over Jens. Hvis ikke er valget tapt.
På den annen side. Kanskje Norge trenger 12 år til med rød-grønt. Etter sosialismen kommer fascismen. Og etter fascismen så har vi liberalister endelig en mikroskopisk mulighet. Vi får leve i håpet og observere destruksjonen fra sidelinjen. Got popcorn?

Sentrumskonservativ
12 years ago

Som jeg allerede har skrevet mange ganger (uten nevneverdig respons), har Venstre avklart dette i rimelig grad, selv om det også tydeligvis har gått bl.a. Venstre-medlemmet Pleym hus forbi. For å gjenta sakens realiteter (nedenstående hentet fra http://www.dagbladet.no/2009/08/05/nyheter/valg09/politikk/innenriks/sv/7520640/?commentId=3255510#comment_3255510): Lars Sponheim har vært unødvendig uklar og brukt uttrykket “heller Jens enn Jensen” (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2023169.ece), samtidig som han i landsmøtetalen i 2008 sidestilte Ap og FrP når det gjelder mulighet for samarbeid med Venstre. Trine Skei Grande opprettholdt dette syn i Dagsnytt 18 11. april 2008 (http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/164897). 08:20 ut i sendingen: “Vi kjem ikkje til å vere noko parlamentarisk grunnlag for verken ei… Read more »

Larry
Larry
12 years ago

Sentrumskonservativ, takk for oppklaring.

Fra arkivet