Ukategorisert

Skattedebatten er en debatt om nyanser

Debatten om skatter i valgkampen, er en debatt om små summer sammenlignet med det borgerne betaler inn til det såkalte fellesskapet.

Skattedebatten dreier seg om småpenger. (Illustrasjonsfoto)
Skattedebatten dreier seg om småpenger. (Illustrasjonsfoto)
Fremskrittspartiet er det partiet av de som i dag er representert på Stortinget som vil redusere skattene mest. I vår var tallet 50 milliarder kroner, ifølge Nettavisen. I valgkampen har Fremskrittspartiet moderert skattepolitikken, og ifølge NRK.no er summen nærmere 30 milliarder enn 50 milliarder kroner. 30, 40 eller 50 milliarder kroner er småtteri i forhold til summen staten tar inn i ulike skatter.

Godt regnskap
Statistisk sentralbyrå lager gode og oversiktlige skatteregnskap. Skatteregnskapet for 2007, viser at det ble innbetalt over 653 milliarder kroner i ulike skatter. Uansett sammensetning av Stortinget, vil politikerne føre en frihetsfiendtlig politikk med et betydelig skattetrykk.

Liberaleren regner avgifter som en del av skattetrykket, men i skatteregnskapet er avgiftene ikke inkludert.

Mer debatt om skatt
TV2 offentliggjorde søndag kveld tall som viser at dagens regjering ikke har prioritert personer med lave inntekter i skattespørsmål. Finansdepartementet hevder i VG, at TV-kanalens fremstilling er gal.

Diskusjonen handler om nyanser, fordi både Kristin Halvorsen, Per Kristian Foss og Siv Jensen ønsker råderett over borgernes penger gjennom høye skatter.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer