Ukategorisert

Kandidaten. Idag: Heidi Nordby Lunde

Kandidaten er et kort intervju med en person som stiller opp som stortingskandidat.

Heidi Nordby Lunde, kandidat for Oslo Høyre. (Foto: http://vampus.blogspot.com)
Heidi Nordby Lunde, kandidat for Oslo Høyre. (Foto: http://vampus.blogspot.com)
Dagens gjest heter Heidi Nordby Lunde, Oslo Høyres 7. kandidat. Liberaleren publiserte flere artikler i forbindelsen med nominasjonsprosessen i Oslo Høyre. Vi var heiagjengen til ”grünerløkkværingen”, og vi heiet fordi Nordby Lunde vil bli en annerledes stortingsrepresentant om velgerne vil ha henne på Stortinget den neste perioden.

Hun er mest kjent som programleder i TV-kanalen FEM og for bloggen VamPus’ Verden.

Hva vil du gjøre med datalagringsdirektivet som stortingsrepresentant?
–Jobbe tverrpolitisk for å få direktivet blokkert, sier Heidi Nordby Lunde.

Hvilke skatter vil du redusere eller avskaffe?
–Jeg har skrevet begrunnelsen for å redusere eller avskaffe formueskatten, arveavgiften og toppskatten på bloggen min. I tillegg mener jeg at dokumentavgiften må justeres til å kun være selvfinansierende. Det er ingen grunn til at den skal være en melkeku for staten. Det er for øvrig en holdning jeg har til det meste av skatter og avgifter, derfor ønsker jeg å åpne offentlig informasjon for en tjeneste som viser hvor skattepengene dine går. Ikke nødvendigvis detaljert ned til din innbetaling og hvilken pott, men en mulighet for å følge med på om for eksempel inntektene fra miljøavgifter går til miljøtiltak eller om dokumentavgiften for salg av bolig er satt til selvkost. Gjennom økt synliggjøring av offentlige inntekter og forbruk kan det tvinges frem endringer og korrigeringer der skatter og avgifter i dag brukes som melkeku for staten, sier Nordby Lunde.
Hun legger til at hun har et sterkt ønske om å gjøre alle kjøpene på nett fra utlandet avgiftsfrie.

For eller imot den nye ekteskapsloven?
–Siden jeg er for å skille kirke og stat så er jeg for den nye ekteskapsloven, men også for at kirkesamfunn selv skal bestemme hvem de vil vie. Det er forskjell på å få samfunnets velsignelse og kirkens, sier Nordby Lunde.

Går du inn for kjønnsnøytral verneplikt?
–Nei, jeg er prinsipielt mot verneplikt og mener det ville være et skritt i feil retning. Men jeg mener at så lenge vi har et vernepliktsbasert forsvar så bør forsvaret gå inn for å rekruttere de beste for oppgaven, og dermed fortsette fokuset på å øke rekrutteringen av kvinner. Men når vi først er inne på forsvar så ønsker jeg først og fremst å fjerne distriktspolitiske hensyn for omstrukturering av forsvaret, sørge for å gi forsvaret midler og mulighet til å tilpasse seg til oppdragene som forventes av dem. I tillegg må vi bli flinkere til å gi våre styrker den anerkjennelsen de fortjener for den jobben de gjør. Det går an å støtte soldaten, selv om man ikke støtter krigen. De er der på oppdrag fra konge og regjering, og da skal vi stille oss bak dem og gi dem vår fulle støtte, sier Nordby Lunde.

Er det noen du heller ser innvalgt fremfor deg selv?
–Mange. Jeg skulle gjerne sett flere med næringslivskompetanse og personalledelse, som vet hva som motiverer folk og kan bidra med nye ideer i forhold til hvordan AS Norge skal skape fremtidens velferdssamfunn gjennom forskning, innovasjon og det å dyrke individet som ressurs, sier Nordby Lunde.

–I mitt eget parti så vil jeg trekke frem mine favoritter under førti – Torbjørn Røe Isaksen, Nikolai Astrup, Ine Marie Eriksen Søreide og Andre Oktay Dal, i tillegg til den prinsipielle og klartenkte lederen av Oslo Høyre, Michael Tetzschner, sier Nordby Lunde som i tillegg legger til følgende kjærlighetserklæring: I love them!

Hvor stor sannsynlighet er det for at du blir valgt inn på Stortinget?
–Tja, si det. Det er like sannsynlig som at en svart mann skulle bli president i USA, og at vi fikk en tidligere alenemor som kronprinsesse i Norge. Det er temmelig fjernt, men ikke umulig, sier Nordby Lunde.

Hva gjør du valgnatta?
–Da fester jeg som om det ikke finnes en dagen derpå med alle de som har bidratt til å gjøre en av våre tøffeste valgkamper til den beste noen sinne, sier Heidi Nordby Lunde.

Tags:

,

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer