Ukategorisert

Kandidaten. Idag: Jonas Stein Eilertsen

Kandidaten er et kort intervju med en person som stiller opp som stortingskandidat.

Jonas Eilertsen er kandidat for Venstre i Troms. (Foto: Frode Fjellstad)
Jonas Eilertsen er kandidat for Venstre i Troms. (Foto: Frode Fjellstad)
Dagens gjest heter Jonas Stein Eilertsen, 2. kandidat for Troms Venstre. Eilertsen er 1. nestleder i Unge Venstre. Han har en blogg som han oppdaterer ofte.

Hva vil du gjøre med datalagringsdirektivet som stortingsrepresentant?
–Jeg skal gjøre mitt ytterste for at direktivet ikke blir en del av Norges lover. I ytterste tilfelle stemme for å bruke reservasjonsretten. Jeg har skrevet om saken på bloggen min, sier Jonas Stein Eilertsen.

Hvilke skatter vil du redusere eller avskaffe?
–Den særnorske formueskatten må bort. Arveavgiften er så liten nå at den kan vi også fjerne. Så bør marginalskatten ned gjennom å øke bunnfradraget og innslagspunktet på toppskatten. Deler av disse skattelettelsene bør kompenseres med økte grønne skatter på forurensning og andre deler gjennom effektivisering av offentlig sektor, sier Eilertsen.

For eller imot den nye ekteskapsloven?
–Jeg er for den nye ekteskapsloven. Staten har ingenting med å bestemme over enkeltmenneskets kjærlighetsliv, sier Eilertsen.

Går du inn for kjønnsnøytral verneplikt?
–Jeg er prinsipielt motstander av verneplikt. Staten er til for enkeltmennesket, ikke motsatt. Men den første kampen bør være å gjøre verneplikten sovende, i så tilfelle kan den gjerne være kjønnsnøytral, sier venstrekandidaten.

Er det noen du heller ser innvalgt fremfor deg selv?
–Håper at både Ola Elvestuen, Lars-Henrik Paarup Michelsen, Abid Q.Raja, Roar Sollied, Guri Melby og Helge Solum Larsen blir nye spennende Venstre-representanter på Stortinget. Ellers så tror jeg både Torbjørn Røe Isaksen (H) og Kjell Ingolf Ropstad (Krf) vil gjøre en god jobb på Stortinget, sier Eilertsen.

Det har ikke skjedd mange ganger at en kandidat skryter av politikere fra andre parti, men det klarte faktisk Jonas Stein Eilertsen i serien Kandidaten.

Hvor stor sannsynlighet er det for at du blir valgt inn på Stortinget?
–Jeg må innrømme at jeg er ikke den som har størst sjanse. Men tror vi har gode sjanser på å få inn 1.kandidat Roar Sollied. Da får jeg i hvert fall noen uker på Stortinget i løpet av perioden, sier Eilertsen.

Hva gjør du valgnatta?
–Jeg fester med gode Venstre-venner i Tromsø og feirer at vi har fått Roar Sollied på Stortinget, sier Jonas Stein Eilertsen.

Liberaleren presenterer en ny kandidat på onsdag.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer