Ukategorisert

Norge bruker mye skattefinansierte penger på Forsvaret

Politikere som mener Stortinget bruker for lite skattefinansierte penger på Forsvaret, lyver. Politikere som lover mye større bevilgninger til Forsvaret den neste perioden, kommer med ren valgflesk.

I dag ble det igjen kjent at Norge ligger helt i verdenstoppen når det gjelder skattefinansierte overføringer til Forsvaret. Med 33 milliarder kroner, ifølge statsbudsjettet til regjeringen, blir vi kun slått av Israel, USA, Oman, Singapore, Kuwait og Saudi-Arabia, melder TV2 som har sitert The Economist.

Vi betaler 7 000 kroner hver i skatt for Norges forsvar.
Vi betaler 7 000 kroner hver i skatt for Norges forsvar.
Forsvaret har nok penger, men politikere som klager bør se på organiseringen istedenfor kun å foreslå økte bevilgninger til Forsvarsdepartementet. 7 000 kroner pr. innbygger, er mye penger i et land som ikke er omgitt av store farer.

Om dagens forsvar et godt eller dårlig, lar vi ligge.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vidar
Vidar
12 years ago

Som pasifist oppfatter jeg det som et OVERGREP at jeg skal m?tte v?re med p? ? finansere noe jeg er s? sterkt og prinsippielt imot! La de som ?nsker et milit?rt forsvar betale for det!
Jfr. dagens debatt om «statskirka» og prinsippet om at kun de som ?nsker ? v?re medlem, skal betale!

Nikolai Torp Dragnes
Nikolai Torp Dragnes
12 years ago

Ja, enig med deg Vidar. Og Staten tjener penger på våpensalg også.

stig pedersen
stig pedersen
12 years ago

Vidar, hvordan skulle vi som da vil ha ett forsvar få varen vår? Du må jo isåfall bosette deg utenfor norge så du ikke blir «forsvart» i en invasjon, terrorangrep eller ulykke?

Fra arkivet