Ukategorisert

Kan Raja klare det umulige?

Abid Q. Raja kan være iferd med å gjøre det umulige til virkelighet. På skolevalgene ble Akershus beste Venstre-fylke, med 10,2%. Hvis ungdommen i Akershus får viljen sin vil Abid Q. Raja få fast plass på Stortinget.

I Venstre-kretser er man ikke helt fornøyd med oppslag i media der det påstås at Raja trenger 12 000 stemmer for å komme inn på Stortinget. Det henvises i disse oppslagene til en meningsmåling for Akershus. I Venstre ser man til 2005-valget, der Venstre i Akershus fikk innvalgt Borghild Tenden på Stortinget. I 45 minutter hadde partiet også 2.kandidaten inne. Dengang var det Inge Solli fra Nittedal. Idag er det Abid Q. Raja som er 2.kandidat. Venstrefolkene peker på at partiet kun trenger 3000 flere stemmer enn man fikk ved 2005-valget, for at også Raja skal bli innvalgt. Og 3000 høres langt mer overkommelig ut enn det firedobbelte.

Av noenogtredve videregående skoler i Akershus deltok Raja i skoledebattene på 14 av dem. Gjennomsnittet av hans resultater ligger på 12 – 13%, mens resultatet for fylket som helhet altså ble 10,2% for Venstre. 4.størst i Akershus, bak FrP, Ap og Høyre.

Ifølge den siste meningsmålingen i Akershus får Venstre 8,3% – og mangler under 1000 stemmer på å få inn også Raja på Stortinget.

Ap, Høyre, og SV i Oslo samt Venstre i Akershus har representanter for det flerkulturelle Norge på såkalte kampplasser på valglistene. Om det blir Afshan Rafiq, Hadia Tadjik, Akhtar Chaudry eller Abid Q. Raja som tilslutt får fast plass på Stortinget må vi vente til tirsdag med å få svar på. Kanskje blir det ingen av dem. Kanskje klarer Raja det umulige. Det er ihvertfall ingenting å si hverken på innsatsen eller lysten.

Foto: Ole Morten Melgård
Foto: Ole Morten Melgård

Mest lest

Arrangementer