Ukategorisert

Sponheim går av

Venstre-leder Lars Sponheim tar ansvar for den mislykkede valgstrategien, og varsler at han går av som partilder. Les Liberaleren analyse av valget.

0 0 vurderinger
Vurdering
14 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bjarne Betjent
Bjarne Betjent
11 years ago

Jeg gleder meg i alle fall over at Sponheim snart er historie!

Lars
Lars
11 years ago

ENDELIG!!!!!!!

Tor
Tor
11 years ago

selv om det betød at vi må lide med en rødgrønn regjering i 4 nye år er jeg lettet over at Sponheim endelig er historie, og det er bare å håpe på at restene av Venstre nå har sett at arrogante holdninger som de sponheim har utmerket seg ekstra godt på i denne valgkamen(og for øvrig i hele resten av sin tid som Venstre-leder) ikke lønner seg. Hovmod står for fall er det noe som heter, ingenting viser dette bedre enn Venstres valgresultat i år!

JILL WHITE FANEBUST
JILL WHITE FANEBUST
11 years ago

GODT NORGE BLIR KVITT DEN KVERRULANTE
POLTIKKEREN SOM LARS SPONHEIM ER:VENSTRE
ER FERDIG I RIKSPOLITIKKEN:FREKK NOK
OG GI SIV JENSEN AT DET IKKE BLE EN
BORGERILG REGJERING:FRP HAR ALDRI
VÆRT STØTTERE:

JILL

bigboyen
bigboyen
11 years ago

Uansett hvem som blir leder i Venstre til våren så vil vi få en leder med en annen lederstil. Jeg syns ikke det var valgresultatet i dag som blir det mest negative i Sponheims ettermæle, men at han nå forlater et parti uten klare lederskikkelser. Men jeg ser mange Frp’ere rundt om på nettet tror at Venstre kommer ydmykt å falle på plass på borgelig side. Det er feil, Venstre kommer sannsynligvis til å gå mot grunnfjellet sitt for å bygge opp partiet. Og grunnfjellets avstand til Frp er enda større enn for den vanlige velger. Det er vanskelig å… Read more »

irene
irene
11 years ago

Ingen tvil om at Bjarne Betjent, Tor, Jill åpenbart er hatske Frp-velgere som i helt vanlig Frp-stil skylder på alle andre og her särlig Lars Sponheim. Jill – du er nok en av alle de superegoistiske og ikke minst korttenkte Frp-ere. I tillegg er jeg ikke imponert over dine norskkunnskaper.

Tor
Tor
11 years ago

Irene:
FrP har gjort tidenes beste stortingsvalg! Høyre og har gjort et bra valg, dog ikke i historisk sammenheng, men det er tydelig at disse to partiene har gjort en god innsats for et borgerlig flertall. Venstre har sviktet helt, og jeg er ikke et sekund i tvil om at Sponheims arrogante holdninger er mye av grunnen til dette.
å rakke ned på andre mennesker stiller for øvrig heller ikke deg i særlig godt lys.

Hilde
Hilde
11 years ago

Jeg stemte Venstre for første gang i mitt liv. Rett og slett fordi Lars Sponheim var så tydelig på at de ikke ville samarbeide med FRP dersom det ble borgerlig flertall. Hadde jeg gitt min stemme til Høyre, som også var aktuelt, kunne det fort blitt en halv stemme til populistpartiet FRP. Og de får ikke en kvart stemme av meg engang. Lars Sponheim sier det han mener, og står for det. Ære være han for det. Norsk politikk mister en fargeklatt og blir enda kjedeligere.

eriks1
eriks1
11 years ago

Komer til å savne klovnen Sponheim, men er bare fordi han av og til kunne være morsom å høre på når han spissformulerte seg. Synd at det var han som sørget for at de rød/grønne får fortsette. Litt mer smidig burde han vært overfor FrP. Verken Venstyre med 4-5% eller FrP med 20% kan eneveldig diktere noe som helst i norsk politikk. FrP’s 100 dagers program er kun basert på at de ville hatt flertall alene, noe som er helt utopisk. Det spørs om ikke dette var en avtale mellom Sponheim og Jens slik at Jens kunne ordne en jobb… Read more »

Robin
Robin
11 years ago

Jeg har fått mer respekt for Sponheim etter dette valget.
Han solgt ikke sin sjel for å komme i regjeringen.
Han var også den eneste som forsvarte asylretten i en tv-debatt. Noe som alle partier, bortsett fra Frp, gjør, men ikke tør å si.

Tore
Tore
11 years ago

I år var Sponheim og tildels Siv Jensen synderen for at det ikke blir noen borgerlig regjering, sist gang var det egoet til Bondevik som felte den muligheten.

Det Høyre, FRP og KRF skulle gjort var å enes om en plattform dem i mellom når Venstre ikke ville og kjøre sitt eget løp. Da hadde vi kanskje sett resultater i dag!

Men at så mange stemmer AP som samtidig er en stemme til SV er utrolig….

Voodoo-king
Voodoo-king
11 years ago

Personling stemte jeg venstre ved forrige valg, men FRP ved dette valget. En ting er sikkert, jeg vil ALDRI stemme venstre igjen.. Det ble jo klart for mange for ca 2 år siden at venstre er et sosialdemokratisk parti, dette er et valg venstre har tatt som har gjort dem totalt unyttige. Sponheim slo fast i går: De som har forlatt Venstre for å gå til det ytterste blå, de betyr ingenting. Dette vitner om svært dårlig dømmekraft.. Han påsto at han KJENTE venstre velgerne bedre enn alle andre.. det er mye som tyder på at det sterke fundamentet han… Read more »

Trond
11 years ago

Lars gikk av med ære. Han er anstednig i forhold til enkelte andre.

Fra Liberalerens arkiv

 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.