Ukategorisert

Dyrt å arve

Arveavgiften finansierer en god del skattefinansierte tilbud. Staten tjener milliarder av kroner på arv.

Statistisk sentralbyrå har offentliggjort arvestatistikken for 2007. Samlet utlignet avgift på arv og gaver, etter rådighetsdato 2007, utgjorde 2,5 milliarder kroner. Vel 20 000 personer mottok arv, mens 10 000 personer mottok gaver eller forskudd på arv.

Arveavgiften er eksemplet på at politikerne er ekstremt grådige. Penger som går til arv eller gaver, har allerede blitt beskattet flere ganger. Likevel har det politiske flertallet samvittighet til å kreve inn milliarder av kroner i arveavgift.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Arveavgiften går ut over de svakeste i samfunnet, og fører til tragedier der folk må gi fra seg familieeiendommer de har hatt i generasjoner. Det er kanskje den mest idiotiske skatten vi har.

Fra arkivet