Ukategorisert

Når ble Jens Stoltenberg statsoverhode?

VG gjentar i flere oppslag på nettet idag at «statsoverhodene» Barack Obama og Jens Stoltenberg gjør ditt og datt. Men dette er galt. Stoltenberg er ikke statsoverhode.

Liberaleren er motstander av monarkiet, men ser oss likevel nødt til å minne Norges største avis om at det er kong Harald V som er statsoverhode er til lands. Selv uten monarki ville ikke statsministeren vært statsoverhode. Han er regjeringssjef. Det er noe annet.

Det kan sikkert gå litt fort i svingene når alt så lynraskt som under dette besøket, men litt grunnleggende kunnskap bør likevel sitte spikret i hjernebarken på journalister som dekker politiske temaer.

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Jepp. Obama er derimot både statssjef og regjeringssjef.

PC
PC
12 years ago

President Barack H Obama fortjener ikke, Alfred Nobels fredspris!!! Sjekk, Fall Of The Republic – The Presidency Of Barack H Obama – The Full Movie HQ. http://www.youtube.com/watch?v=F8LPNRI_6T8

bufg
bufg
12 years ago

Dagbladet kaller Ingrid Schulerud for Norges førstedame. Det er Dronningen som er det i mine øyne.
Journalister er noe herk når de har det travelt 🙂

Mag
Mag
12 years ago

Hei, Jeg lurer på det samme. Gjorde et forsøk på å spørre VG på dette CoveritLive der du har muligheten å stille spørsmål til VG, uten svar. Ser ut til at pressen ikke tåler kritisike spørsmål fra lesere, dette er en falitt. Samme gjorde jeg med Dagbladet. Tenk at landets aviser synker ned til et slik lavmål og ikke har kunnskaper nok om sitt eget land. Dette er trist for befolkningen som blir opplyst feilaktig. Men ikke skyld på disse journalistene, de er sikkert 18 – 25 år gamle, ikke vært inkludert i reform 97 men den etter som ikke… Read more »

Marichris
12 years ago

Godt å se at du tok det opp. Slike ting ergrer meg grønt.

Johan
Johan
12 years ago

MAG: Jeg tør påpeke at 21,22,23,24 og 25åringer var i aller høyeste grad med på reform 97

Stian
Stian
12 years ago

Johan: For ikke å snakke om 20 åringer 😉

Mag
Mag
12 years ago

Johan: Beklager, 94. Les: jeg retter en feil. Stian,»LOL».

Mats Ramo
12 years ago

I følge samme avis het partilederen i FrP Gro Jenssen og Venstres het Tina Skjei Grande… tror det har gått fort i svingene i dag

LOL
LOL
12 years ago

Gro Jensen, den er god! LOL

Fra arkivet