Ukategorisert

Obama fortjente ikke fredsprisen

Fredsprisvinner Barack Obama får veldig mye skryt for talen han holdt i dag. Mange norske politikere og journalister har latt seg sjarmere av den amerikanske presidenten.

Talen klargjorde også hvorfor Barack Obama ikke fortjener fredsprisen. Èn av de som uttrykker dette sterkt og tydelig er bloggeren Svein Tore Marthinsen. I en bloggpost skriver Marthinsen at tildelingen er totalt uforståelig, og han baserer standpunktet på talen som Barack Obama holdt i dag.

Les også artikkelen Hope of change gav Obama fredsprisen.

Det bør bli debatt på Stortinget og i Nobelkomiteen om fredsprisen. Barack Obama bør bli den siste prisvinneren!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Weedar
Weedar
12 years ago

Nåja, prisen skulle vel ha vært avskaffet for lenge siden dersom en skulle ta hensyn til alle idiotiske valg nobelkommiteen har foretatt. Yazir Arafat? Al Gore? Jeg grøsser bare ved tanken. Obama sier selv rett ut at kritikerne har rett, han fortjener ikke prisen. Så gir han europeiske venstrevridde tilhørere en leksjon i rettferdig krig, noe de uten tvil har meget godt av å høre. Hadde Bush holdt samme tale ville han ha blitt slaktet, men når «Messias» holder talen, så er det jo mulig at en og annen faktisk tenker over hva han sa. Og i dette tilfellet er… Read more »

Moskva-Marit
Moskva-Marit
12 years ago

Og hvorfor skulle Stortinget diskutere Nobelprisen? Den er jo hverken konstitusjonelt eller på annen måte deres gebet, rent bortsett fra at det har tatt på seg oppgaven å utpeke komiteens medlemmer.

«Per»
«Per»
12 years ago

Enig, Nobelinstituttet burde vært en selvstendig organisasjon uavhengig av staten. Hvorfor er det ikke slik, hva var det Alfred Nobel ønsket?

Fra arkivet