Notiser

Randsonen

«Nesten 30 år etter sin død er Ayn Rand i vinden igjen.» Denne introduksjonen på s. 41 ledsager et helsides bilde av Rand, efterfulgt av en tosiders artikkel. I Dagens Næringsliv idag. Løp og kjøp!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
tDa
tDa
12 years ago

Ayn Rand er overvurdert. En elitist og IP-fascist forkledd som liberalist. Dessuten er mange av hennes følgere krigshissige til den grad at jeg virkelig setter spørsmålstegn ved objektivismens liberalistiske røtter.

Hvis dere vil lese en ekte liberalistisk forfatters bøker anbefaler jeg Murray N. Rothbards «For a New Liberty» og «The Ethics of Liberty». Og grunnleggende innføring i økonomi: Henry Hazlitts «Economics in One Lesson». Alle tre kan skaffes gratis på nettet i PDF format, og noen i lydbokformat også.

Anonym
Anonym
12 years ago

Selv om jeg er veldig liberal synes jeg noen ganger tankegangen kan bli litt vel ideologisk og firkantet. Dersom man skal prøve å «ta» hverandre på hva som er liberalt, hvor liberale er man egentlig da? Ayn Rand har noen viktige poenger i forhold til det norske samfunnets svakheter, men man bør ikke tilbe henne som en gud eller et orakel.

Fra arkivet