Notiser

Hvitvasking

Et norsk ektepar er ifølge VG og Dagbladet arrestert i Ecuador i Syd-Amerika, mistenkt for hvitvasking av penger. Grunnen er at de hadde med seg 250 000,- kr. Det holder ikke at du betaler skatten din. Pengene du har igjen skal du vær så god bruke innenlands.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tor Helge
Tor Helge
12 years ago

«Pengene du har igjen skal du vær så god bruke innenlands»

he? Eg treng nok litt hjelp til å sjå samanhengen mellom nytten/unytten av å betale skatt til Norge, og det å bli stoppa med ein kvart million kroner cash på ein utanlandsk flyplass.

Sidan det er ulovleg å reise med store summar kontantar utan å oppgi kvifor, er det svært viktig dette blir sjekka opp! eller?

(Betalar forresten skatten til Norge med glede!)

Godt Nyttår!

Pleym
Pleym
12 years ago

Den artikkelen burde nok vært litt lenger, Tor Helge. Men jeg regner med at mange av dem som vanligvis leser Liberaleren forstår hva jeg siktet til: Selv om du har betalt skatt av inntekt til den norske stat, vil staten vite hva du gjør med resten av pengene dine. Tar du med ¨penger over en viss sum med deg utenlands, er bankene pålagt å rapportere dette. For det kan jo hende at du skal bruke pengene til å kjøpe narkotika, våpen eller annet som anses som kriminelt. Det kan også hende at du har tenkt å investere pengene utenlands, f.eks… Read more »

Pleym
Pleym
12 years ago

La meg nevne et moment til: Det finnes begrensninger ikke bare på hvor mye penger du har lov til å ta med deg utenlands, men også hva du har lov til å handle der for å ta med hjem.

Det er kvoter for alkohol, tobakk, kjøtt etc. En rekke varer, som elektrisk utstyr, biler etc. er skattepliktige.

For deg som forbruker finnes det altså en grense for hvor du skal kunne handle for å finne den laveste prisen. Den kalles landegrensen.

Runar
Runar
12 years ago

«Sidan det er ulovleg å reise med store summar kontantar utan å oppgi kvifor» Dette forbudet kjente jeg ikke til, men det forundrer meg ikke at et slikt forbud eksisterer. Hvor stor er denne grensen da? 20 000? 50 000? 100 000? Hva som er en «stor sum» vil jo variere fra person til person, avhengig av hvor mye man har å rutte med i utgangspunktet. Man regnes altså som kriminell dersom man tar med seg egne penger over en viss sum på reise selv om man ikke har planer om å bruke pengene på noe ulovlig? Hvordan venter staten… Read more »

Mons
Mons
12 years ago

Jeg sjekket med toll.no, grenser er visst på 25.000kr

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Sidan det er ulovleg å reise med store summar kontantar utan å oppgi kvifor, er det svært viktig dette blir sjekka opp! eller?» Spørsmålet er ikke hva som er lov eller ikke, men snarere hva som burde vært lov og ikke. Dessverre ser dette ut til å være holdningen til folk flest uten at de tenker videre over det (eller bryr seg for den del) «slik er det bare, ikke noe vi kan gjøre med det» Og akkurat denne mentaliteten er det som gjør demokratiet til den farligste styringsformen som finnes, ja, faktisk farligere enn et brutalt militærdiktatur fordi folket… Read more »

Runar
Runar
12 years ago

25 000 kr er jo en svært lav sum, dette grenser til det latterlige. Da er det fort gjort å bli lovbryter dersom man foretrekker å handle med kontanter framfor kort når man er på ferie. Jeg antar forbudet gjelder også utenlandsk valuta i kontanter dersom verdien tilsvarer 25 000 kr eller mer?

Fra arkivet