Ukategorisert

Geir A. Mo vil ikke legalisere hasj

Geir A. Mo (FrP), stabssjef for Siv Jensen, angrer på at han ble medlem av Facebook-gruppa Vi som vil ha lovlige utsalgssteder for hasj i Norge.

Tidligere denne uken var det flere medlemmer i gruppa som ble overrasket over at Mo var registrert som medlem i gruppa. Kort tid etter at stabssjefen oppdaget at han var registrert, meldte han seg ut. FrP vil ikke legalisere narkotika, og derfor er et slikt medlemskap utenkelig for Fremskrittspartiets sterke mann.

Advarer medlemmene
Geir A. Mo ber medlemmene i Fremskrittspartiet være forsiktige på ulike nettsamfunn.

–Sløvhet fra min side gjorde at jeg ble medlem i en gruppe på Facebook.com som arbeider for utsalgssteder for hasj i Norge. Tror det tok en time før jeg oppdaget slurvet mitt. Jeg har fått et utall henvendelser fra folk som lurer på om jeg har tørna.. pluss et par henvendelser fra journalister. Så vær forsiktig. Her inne bør en ikke gjøre feil.. Jeg er ikke for utsalgssteder for hasj i Norge, skriver Geir A. Mo på egen Facebook-profil.

Bli med på debatten
De som kjenner Geir A. Mo og Fremskrittspartiet, bør vite at de ikke ønsker å legalisere narkotika. FrP-politikerne tror på forbudslinjen og jobber for å styrke denne gjennom arbeidet på Stortinget.

Forbudspolitikerne har godt av å oppleve liberaliseringsdebatten og argumentene til liberale borgere. Derfor er det synd at Mo meldte seg ut av gruppa. Fremskrittspartiet har mye å lære om narkotikapolitikk, og stabssjefen kunne dra nytt av kunnskapen som medlemmene i gruppa innehar.

Ett av medlemmene er Arild Knutsen, leder av Foreningen for human narkotikapolitikk.

13 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Carl I. Hagen talte positivt for legalisering av narkotika i en forsamling med amerikanske libertarianere for mange år tilbake. Mange i FpU har vært inne på tanken å legalisere opp gjennom årene, spesielt dere som gikk over til FRIdemokratene, men også andre etter dere.

Når det nå ser ut til at flere amerikanske stater kommer til å legalisere i løpet av de neste fem årene burde det være en kurrant mening å fremme for topppolitikere i alle partiene.

Selv en legalisering etter en norsk vinmonopol-modell er langt mer ansvarlig enn den anarkistiske situasjonen vi har i dag.

Stein Hoftvedt
12 years ago

Facebook-gruppa «Vi som vil ha lovlige utsalgssteder for hasj i Norge» er kanskje det første initiativet av denne typen som tar for seg narkotikapolitikken på en konkret måte og argumenterer sterkt for at hele samfunnet, ikke bare hasjrøykere, har fordel av at cannabisstoffene, som brukes mer enn noe annen «narkotika», kommer inn i regulerte former. Bare på denne måten kan vi ha noe håp om å redusere svartebørsen så mye at det blir overkommelig å stoppe de eneste virkelige forbryterne: de som konsentrerer seg om å selge til unger! At FrP på akkurat dette området er tilhenger av sterk statsmakt… Read more »

Stein Hoftvedt
12 years ago

..og heldigvis er ikke alle like skvetne som Moe. Gruppa nærmer seg nå 4000 medlemmer – og det er «menige» FrP’ere der. En haug av dem 🙂
SH

Stein Hoftvedt
12 years ago

..OG: vi stiller gjerne opp i debatt om denne saken med Mo, om han altså vil stille opp som en politiker med personlig integritet og ikke bare som papirbærer for partiledelsen.

(Beklager at jeg stavet navnet hans feil ovenfor. Jeg er både DJ og moderator for «Vi som vil ha lovlige utsalgssteder i Norge» og jeg har mye å gjøre. Det er hos oss det skjer 🙂

Reynolds
12 years ago

Komisk hvor stille denne debatten har stått. FpU skal også ha fremmet lignende forslag uten å bli hørt mange år tilbake.

Hagens uttalelse i 1990;
«Ethvert parti som støtter dette i Norge i dag, ville miste mange stemmer, slik det også ville vært tilfellet i USA. Ideen er fremdeles i en tidlig fase. Det blir en hard kamp. Ideen blir latterliggjort, selv om den er korrekt.»

http://no.wikiquote.org/wiki/Carl_Ivar_Hagen#Om_legalisering_av_narkotika

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Komisk hvor stille denne debatten har stått.» Komisk? Som sagt, vi har en presse som spiller PÅ lag med politikere. Og våre politikere vil ikke ha en slik debatt, dermed får de skyte ned ethvert forsøk på debatt om emnet. Det beste eksemplet var når UV lanserte forslag om legalisering av khat, cannabis og bordeller. Lars Sponheim gikk ut i media øyeblikkelig og kalte forslaget for umodent og barnslig og slapp unna med det av journalistene og sine politisk likesinnede. Fordi de vet at deres eget ståsted på området ikke har argumenter som støtter politikken. Komisk er nok ikke ordet.… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

I Norge er det tabu med unntak av forskere og enkelte politikere. I Danmark tør forskere og lokalpolitikere å ta debatten, men nasjonalt er det fortsatt tabu. I Sverige er det tabu i hele samfunnet, ingen diskuterer i det hele tatt. Dette med at lokalpolitikere som er nærme problemene går inn for legalisering slik de har gjort i København er ikke noe nytt. Også i Nederland er det borgermesterne som er tilhengere av å legalisere hele produksjonskjeden. Og i Paris er det en lokalpolitiker og tidligere innenriksminisster Daniel Vaillant som har foreslått legalisering, også fordi han ser problemene på nært… Read more »

en som tør å si hva han mener
en som tør å si hva han mener
11 years ago

Yeah, bitch ass faggot.

lovlydig og snill statsborger
lovlydig og snill statsborger
11 years ago

Fri hasj så me lydelig og lovlige ikke blir stemplet som kriminelle, og må gå igjennom farlige og risikable miljø for og få tilgang til det, er det bedre at me setter livet vores i fare og alt kan skje, en me røyker den hasjen, som gjør mye mindre skadelig en alkohol og er mye mindre avhengig skapende. og som elper imot smerte, angst, og mye annet, heller enn å bli heilt ape av alkohol alle hasj røykere vet hva de gjør i påvirket tilstand helt på lik linje med nikotin røykere men gjør alkoholikere og fulle ungdommer på byen… Read more »

lovlydig og snill statsborger
lovlydig og snill statsborger
11 years ago

bare hør rundt deg på en lørdags kveld
all den skrikeken og alt bråket rundt omkring.
of forestill deg hvordan det ville vært visst alle hadde røyk hasj istede.. sikkert muse stilt

Støtter også legalisering
Støtter også legalisering
11 years ago

Riktig. Men skriv først og røyk etterpå neste gang.

Arild Knutsen
11 years ago
lovlydig og snill statsborger
lovlydig og snill statsborger
11 years ago

Jeg skal gjøre det min venn.. vil virkelig det beste for alle og håper at alle får et godt og trygt liv, ta vare på deg selv og dine nærmeste. stå for dine meninger, vær deg selv og jeg håper at alle får et fint liv og vil lykkes med det de gjør. livet kan være hardt, men med positiv tankegang er en god start, det vil skje mye rart og mye drama men hold hode opp uansett hva som skjer i disse harde dagar. jeg røyker hasj og det har reddet mitt liv. håper du forstår håper du tar… Read more »

Fra arkivet