Ukategorisert

Ja til Hooters!

Hooters ønsker å etablere seg i Norge og i Stavanger, men vedtatte lover og formynderiske politikere og byråkrater kan stoppe etableringen.

Hooters er en verdensomfattende restaurantkjede som allerede er etablert i 26 land. Nå ønsker kjeden innpass hos Tore Lie og Otium på Sjøhuset Nilsen & Wold i Skagenkaien 33 i Stavanger sentrum. En etablering vil være en berikelse av oljehovedstaden, men mange er skeptiske.

Rådmannen er, ifølge Rogalands Avis, negativ til å gi skjenkebevilling til bedriften. Skjenkebevilling er helt nødvendig for å skjenke øl, vin og brennevin i Norge.

Likestillingsombudet mener, ifølge VG, at virksomheten bryter norsk lov. Nok et argument for å legge ned Likestillings- og diskrimineringsombudet.

FrP slår et slag for etableringsfriheten
Aina Stenersen, tidligere leder i Oslo FpU, ønsker at kjeden skal etablere seg i Norge.

Aina Stenersen vil ha Hooters til Norge.
Aina Stenersen vil ha Hooters til Norge.

–Politikerne må ikke stikke kjeppene i hjulene for næringslivet. Hvis dette er så fryktelig som noen av politikerne vil ha det til så vil de verken få ansatte eller gjester. Akkurat nå er Hooters et av USAs mest vellykkede restaurantkjeder. Slutt å oppføre dere som mødrene til folk, er oppfordringen fra Aina Stenersen.

–Politikerne har i ingen ting med hvilke uniformer de ulike stedene bruker på sine ansatte. Det vil være fint om man får et slikt sted i Stavanger. Jeg er i utgangspunktet veldig positiv til denne etableringen, sier Aina Stenersen til Liberaleren.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George
12 years ago

De kan vel bare sette igang? Hvem skal anmelde dem for brudd på likestillingsloven? Man må vel ha stilling til å kunne gjøre det? Hvis ingen ansatte klager, kan vel ikke Likestillingsombudet forhindre dem i å prøve seg? Dette er et restaurantkonsept, og konseptet går ut på å ha kvinnelige servitører, for å appelere til menn. Om ikke det er lov, så kan da virkelig ikke Vi Menn leie inn bare damer til å ta bilder til bladet deres heller. Likestillingslovene er jo gjennomført for å sørge for likestilling der likestilling er forventet. Ingen forventer likestilling på ansettelse som servitør… Read more »

Tom
Tom
12 years ago

Helt enig med George. Synes Vi Menn eksempelet er helt greit. Hva med Strippe-klubber i Oslo? Det er vel ikke saerlig mange mannlige strippere som faar jobb i de mest kjente klubbene heller?

Bor forovrig i Usa og Hooters blir kjedelig etter et par besok. De har dog ok kyllingvinger..

Helge Pedersen
Helge Pedersen
12 years ago

Håper også dette kommer til Norge. Ser heller ikke problemet til politikerne som ikke vil ha det. Det er jo frivillig å både spise og jobbe der, dessuten er det mange familer som spiser der også. Bra og billig konsept. Jeg har vært der mange ganger i USA. På tide at Norge kommer etter syns jeg.

N.
N.
12 years ago

At nok et amerikansk franchisekonsept vil «være en berikelse av oljehovedstaden» synes jeg er en helt latterlig påstand typisk Bjørn Magne Solvik, men ser heller ingen grunn til at de ikke skulle få etablere seg. Hooters er ikke stor kunst. Kjernen i denne saken må være å motarbeide moralistene og de reaksjonære feministenes korstog for sine særinteresser. Skulle dette noe kjedelige konseptet virkelig hatt brodd burde de hatt strippeshow og selge sex og narkotika i tillegg til vassent industriøl og burgere du kunne lagd bedre hjemme.

Hilde
Hilde
12 years ago

Kjempe bra av Aina Stenersen her. Er helt enig i at dette må man gå for. Har vært der selv i USA, og det er et kjempe fint konsept. Mange barnefamilier som er der også, med barnemenyer har de også bra tilbud til dem. Er bare i Norge at sosialistene ønsker å bestemme absolutt alt i folks liv. Trist!

Maiken
12 years ago

riiight. Å presentere et FRP-utsagn som om det var en faktaboks er eksemplarisk og intelligent. (:D) Synes dog at likestillingsloven er dust, vi kvinner får jo ikke noe mannekropp uansett hvordan de driver på. Ikke engang i porrfilmer. Ja til hooters og nakne menn på rulleskøyter, yiha!

Ida
Ida
12 years ago

Er helt enig med FrP og Aina i denne saken. Helt klart MÅ dette kommer til Norge. Dette er et bra og billig konsept. Jeg har vært der mange ganger i USA. På tide at Norge kommer etter syns jeg.

Kari
Kari
12 years ago

NÅ MÅ FRP FÅ STYRE, KLART VI MÅ FÅ HOOTERS TIL NORGE!

Fra arkivet

 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.