Ukategorisert

Regjeringen kommer ut av hiet

Imorgen kl. 1200 skjer det; regjeringen kommer ut av hiet i forbindelse med datalagringsdirektivet. Det er en av statsrådene som i regjeringen representerer partiene som har tatt dissens som skal legge frem høringsnotatet; Magnhild Meltveit Kleppa. Men hun får ikke stille alene, må vite.

Kleppa inviterer til pressekonferanse i auditoriet i Akersgaten 59 imorgen klokken 12. Hun får følge av selveste vokteren av mangel på lov og orden i kongeriket; justisminister Knut Storberget. I tillegg kommer Administrasjons- og kirkeminister (!) Rigmor Aasrud. De to er fra Arbeiderpartiet.

Som kjent forpliktet Jens Stoltenberg, Helga Pedersen og Raymond Johansen Ap (uten forutgående debatt) til å si ja til EUs datalagringsdirektiv under Soria Moria II-forhandlingene. I eftertid har Storberget vært en ivrig forsvarer av direktivet. Han skal derfor balansere nei-kvinnen Kleppa under pressekonferansen, og passe på at hun ikke ler bort statsminister Stoltenbergs ja-standpunkt, slik hun gjorde det når det gjaldt avgiftsfritak på biodiesel. Kirkeministeren er vel med for å appellere til de høye makter om at den brede alliansen bak Stopp Datalagringsdirektivet skal falle sammen slik at direktivet kan bli innført. Eller er det Høyre som står i sentrum for Aasruds aftenbønn? Kanskje hun ber om at partileder Erna Solberg lykkes i å legge lokk på debatten under årsmøtene til lokal- og fylkeslagene i Høyre?

Merk at i pressemeldingen om pressekonferansen er EUs vedtak av datalagringsdirektivet begrunnet med at det skal bidra i bekjempelsen av «alvorlig kriminalitet». Terrorforankringen har man altså forlengst løpt fra.

Liberaleren anbefaler sterkt ungdomspartiledernes innlegg i dagens Dagbladet. Innlegget er publisert på hjemmesiden til Unge Venstre.

Liberaleren minner om at du kan vise din motstand mot direktivet ved å støtte Stopp Datalagringsdirektivet. Her.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
12 years ago

[…] omstridte datalagringsdirektivet – det blir ikke idag. Men, nå som regjeringen begynner å komme ut av hiet sitt om emnet, benytter jeg anledningen til å dele en viktig del av mine […]

Born Free
Born Free
12 years ago

Vil du ha digital piggtråd rundt Norge ? Har du lyst å bo i Det Norske Fengsel med digital brev- og besøkskontroll ? Hva sier du om politiet eller fremmede personer alltid står ved postkassen din og noterer ned avsender på alle brev til deg ? Og idet du poster et brev tas et bilde av deg og brevets forside blir scannet og lagret i lang tid… Dette blir din datahverdag om politiet, Ap og EU får sin vilje. Infodirektivet gjør hele befolkningen overvåket som mistenkte, og enhver risikerer å måtte bevise sin uskyld. Hvis du ved et uhell har… Read more »

Born Free
Born Free
12 years ago

Vi må allerede nå reise oss mot overvåkningstyranniet ! Sette ned foten, og ut i gatene! Fra ca. 2012 blir GPS – sporing i biler pålagt , og ingen kan kjøre noe sted uten at en eller flere myndigheter kan spole tilbake. Ikke engang begrenset til norske myndigheter, men også en korrupt politimann i Øst-Europa kan se deg ! Opprinnelig argument var å finne deg raskere ved en ulykke. Snart kommer den også norskfinansierte EU-varianten av GPS, Galileosatellitten. Enda mer tilrettelagt for overvåkning. I Nederland innføres nå kilometeravgift etter GPS-sporing, og myndighetene vet hvor du har kjørt. Regn med at… Read more »

Fra arkivet