Ukategorisert

Politiets ressurser

kan ikke være så mangelfulle som man får inntrykk av. Eller så er det prioriteringen det er noe galt med. Ihvertfall når man bruker tid og krefter på å raide pokerlag.

Poker er noe man blir med på frivillig, og det må være nært definisjonen av forbrytelse uten offer. Forutsatt at man anerkjenner at mennesket har fri vilje og gjør selvstendige valg.

Likevel har pokerlag i Stavanger og Bergen blitt raidet.

Unge Venstre vil løse politiets prioriteringsutfordringer ved å tillate kasinodrift.

Det synes vi er en god idé. Når politiet ikke klarer å tenke selv, får andre gjøre det for dem.

Det er fint å prioritere. Men det betyr ikke bare å velge noe fremfor noe annet. Man må også kunne begrunne valget. Her tror vi det er så som så med begrunnelsen.

Ofre for voldtekt, mishandling eller overfall vil sikkert ha noen kritiske spørsmål til politiets iver efter å raide pokerlagene. Disse ofrene bør få en begrunnelse som holder vann. Hvis det i det hele tatt er mulig.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Weedar
Weedar
12 years ago

Politiet blir sikkert presset av politikere til å slå ned på dette.

Husk at mammapappa stat vet best. Og mammapappa stat vet at det er ikke bra for deg å spille spill. Du kan bli avhengig av det. Du kan forsåvidt bli avhengig av alkohol også, men mammapappa stat liker å ta seg et glass i ny og ne, så da får barna også lov, men bare de som har råd til å betale alkoholavgiften…

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Det er ikke bare pokerlag de raider. Både i Trondheim og Kristiansand har det vært flere tilfeller hvor de har drevet SPANING OG OVERVÅKNING av prostituerte kun med det formål å bøtelegge personer som kjøper sex. I Trondheim hadde de 2 fulltidsansatte til denne jobben. Og de går også intensivt etter småforhandlere av ulovlige rusmidler. Mao, folk som selger sopp, E, LSD, hasj/pot osv. Og med småforhandlere så mener jeg av typen gateselgerne, ikke de større videreformidlerne i landet. Og samtidig er det historie på historie hvor politiet ikke hadde tid eller folk å sende ut i helgene når folk… Read more »

Pleym
Pleym
12 years ago

Burde vært et eget tema: Er forbrytelser mot staten viktigere enn mot individet?

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Det er et godt spørsmål Pleym. Slik politiet i veldig stor grad prioriterer og opererer, så skulle man tro at forbrytelser mot staten ble satt høyere på dagsorden enn mot individet. Personlig blir jeg ikke overasket av noen ting lengre, så om det faktisk lå føringer ifra politisk hold (evt administrativt hold innad i politiet) om at de skal prioritere slik, så er det bare nok et eksempel på hvor korrupt dagens stat og politiske system er. Politiet har altfor lenge vært statskassens lange arm. Se bare på UP som i veldig stor grad virker å kun brukes for å… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
12 years ago

Artikelforfatteren skyter etter min mening på feil pianist! Den enkelte polititjenestemann er neppe mer interessert i pokerlag enn i ofre for voldtekt, kjønnslemlestelse, blind vold eller drapsforsøk. Jeg vet litt om det, for jeg har vært i påtalemyndigheten i 3 år og kjenner således endel politifolk, som selv er fortvilet over de ordre og pålegg de får. For ordre og pålegg er det. Riksadvokaten har med sine utallige rundskriv pålagt politiet å foreta prioriteringer som, i alle fall på noen områder, totalt strider mot den jevne borgers oppfatning av hva som er viktig og hva som ikke er det. Riksadvokaten… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Det hjelper lite å klage over dårlige valg, for så å loffe av gårde til valglokalet hvert fjerde år, ta opp en blodrød stemmeseddel og putte den i urnen! Det er bare så synd at også vi som aldri har stemt sosialistisk må bære byrdene av de rødes vanstyre.» Jeg tror ok du skyter på feil blink her også. Tror du virkelig det er noe forskjell på partiene her til lands? Tror du Norge og USA er forskjellig, rent politisk? Nei du min gode mann, det er like ille her til lands. Partier som V, H og FrP burde være… Read more »

sporlys
sporlys
12 years ago

Jeg har mine tvil om denne ressursmangelen

Da jeg ble tatt for hasj var det plutselig 3(!) politibiler samt en narkobikkje for å ransake leiligheten min uten at de fant noe mer enn det jeg hadde på kroppen, 4gram.

Da jeg hadde innbrudd derimot, BAM! var plutselig ressursmangelen der igjen og de gadd ikke å se på det engang

Fra arkivet