Ukategorisert

Erna vil svinge pisken

over Torbjørn Røe Isaksen, Nikolai Astrup, Frank Bakke Jensen, Michael Tetzschner og andre i Høyres stortingsgruppe, for å få vedtatt at EUs datalagringsdirektiv skal bli norsk lov. Dette melder Dagens Næringsliv.

Om Isaksen, Astrup og co virkelig får smake pisken avhenger av om Høyre får innfridd visse krav hos regjeringen, ifølge DN, uten at Solberg vil fortelle hva kravene gjelder. Men det er vel ikke verre enn at man kan lese om dette hos Vampus.

Lesverdig er også Vampus’ referat fra Høyres seminar om bekjempelse av kriminalitet gjennoom bruk av ny teknologi. Det kan tyde på at Høyre er på glid i retning av knefall for overvåkningssamfunnet. Man må bare klemme selvstendig tenkende individer i stortingsgruppen inn i folden. Og det skal altså skje ved hjelp av pisk.

Akkurat nå savner jeg FRIdemokratene t-skjorte med tegning av et menneske som sitter fast i en skrustikke, og som roser tryggheten vedkommende føler. Kanskje et aktuelt objekt å ta inn i Unge Høyres butikk for partieffekter?

Fra før av er det kjent at Høyres representanter i Rogaland er for direktivet. Når også Østfoldsrepresentanten Ingjerd Schou ute i dagslys som tilhenger av direktivet. Det ligger an til at Georg Apenes’ forhold til fylkeslaget i Østfold heller ikke i fremtiden sikkert ikke preget av harmoni i fremtiden blir preget av harmoni.

Det er mulig at Røe Isaken, Astrup og co ikke har noe imot å bli pisket. Men det kan jo hende de ønsket at det var en bedre grunn enn akkurat datalagringsdirektivet.

For deg som ikke synes datalagringsdirektivet er grunn god nok til å bli pisket, kan du finne likesinnede her.

Saken er også omtalt av Teknisk Ukeblad.

Mest lest

Arrangementer