Ukategorisert

Solidaritet med Sanner!

Kommunistregimet på Cuba endrer seg ikke vesentlig. Fortsatt blir opposisjonelle fengslet, og kritikk fra utlandet skal man ha seg frabedt. Diktaturer er seg selv lik. Dette rammer også Høyres stortingsrepresentant og nestleder Jan Tore Sanner. Han nektes visum til Cuba.

Det cubanske regimet vil nemlig vite hvem Sanner skal besøke. Er det opposisjonelle kan Sanner bli nektet visum (igjen), eller de han besøker kan efterpå bli arrestert og dømt for å undergrave kommunistregimet.

Mens Sanner må besøke eksilcubanere i Miami, er utviklingsminister Erik Solheim (SV) i Havana for å sluttføre normaliseringen av forholdet mellom Cuba og Norge. Sanner er kritisk til Solheims (og dermed regjeringens) linje, kan Dagbladet fortelle. Under Solheims møte med Cubas utenriksminister ba han om at opposisjonelle ble løslatt fra fengsel. Deriblant Normando Hernández González. Han fikk ifjor Den norske Forfatterforenings ytringsfrihetspris. Aftenposten har på lederplass bedt om at han settes fri. Ambassadørens hets av en norsk parlamentariker har ført ham inn «på teppet» hos Utenriksdepartementet for tredje gang.

Cubas offisielle representant i Norge, ambassadør Rogerio Santana har kalt Jan Tore Sanner en bananpolitiker og og et innsekt, samt beskyldt ham for å omgås terrorister. Sanner gav svar på tiltale, og kalte ambassadøren for «komiske Ali».

Flere medier har omtalt den siste visumnekten, blant annet Aftenposten og NRK.

Det er viktig at både regjeringen og de andre partiene på Stortinget viser at de ikke lar seg diktere av kommunistdiktaturet Cuba, og at de øvrige partiene og parlamentarikerne viser solidaritet med Sanner. Et regime som fengsler sine kritikere bør ikke Norge «normalisere» forbindelsene med.

Mest lest

Arrangementer