Ukategorisert

Slutt å plage Petter Northug!

Først var det Red Bull-avtalen som fikk formyndere og moralister på banen. Nå er det Northugs interesse for poker. La mannen dyrke sine interesser og styre sine sponsoravtaler selv!

Det er alltid noen som vet best hvordan andre bør leve sine liv. Og som gjerne vil bestemme over andres liv. Disse kalles formyndere, og fyller dessverre opp Stortinget og regjeringen.

Det finnes også nok av moralister her til lands. De finner glede av å mene noe om hvordan andre faktisk lever sine liv, og forteller mer enn gjerne både hva andre ikke burde gjøre og hva de burde gjøre. Skrittet fra moralist til formynder er kort.

En av formynderne er åpenbart generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund. I dagens VG går han ut og refser Northug for å delta i en pokerturnering i Monte Carlo.

Meg bekjent er skisesongen slutt. Hva Northug gjør på fritiden burde være hans egen sak. Men han er et forbilde, må vite. Og livet hans «eies» tydeligvis av de forbundene han representerer. Enten det er Skiforbundet eller Norges Idrettsforbund.

Andersen ønsker at Northug skal profilere seg på andre måter enn i forbindelse med spill som er forbudt i Norge. Andersen mener Petter Northug «får troverdighetsproblemer ved aktivt å markedsføre pokerspill».

At noe er forbudt i Norge betyr ikke at det er galt. Det betyr bare at lovgiverne på et eller annet tidspunkt ikke likte det. Enten det gjaldt boksing, reklamefjernsyn – eller skatebord.

Poker krever kunnskap, konsentrasjon, utholdenhet, strategisk sans. osv osv. Ingen unyttige kunnskaper for en idrettsutøver, med andre ord. Noen trener på rulleski om sommeren. Men hvorfor ikke variere treningsmetodene? Er det noe verre å spille poker – eller sjakk – enn å gå på rulleski?

Det finnes altfor mange moralister og formyndere her til lands. Vi håper Northug er sterk nok til å heve seg over dem. Han vil være et ypperlig forbilde og signalisere verdier som vi setter høyt; personlig frihet, evne til å tenke selv, vilje til å ta selvstendige avgjørelser om eget liv, opprør mot autoriteter som ikke representerer autoritative sannheter.

Saken er også omtalt i Aftenposten, Dagbladet, og NRK.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer