Ukategorisert

Slutt å plage Petter Northug!

Først var det Red Bull-avtalen som fikk formyndere og moralister på banen. Nå er det Northugs interesse for poker. La mannen dyrke sine interesser og styre sine sponsoravtaler selv!

Det er alltid noen som vet best hvordan andre bør leve sine liv. Og som gjerne vil bestemme over andres liv. Disse kalles formyndere, og fyller dessverre opp Stortinget og regjeringen.

Det finnes også nok av moralister her til lands. De finner glede av å mene noe om hvordan andre faktisk lever sine liv, og forteller mer enn gjerne både hva andre ikke burde gjøre og hva de burde gjøre. Skrittet fra moralist til formynder er kort.

En av formynderne er åpenbart generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund. I dagens VG går han ut og refser Northug for å delta i en pokerturnering i Monte Carlo.

Meg bekjent er skisesongen slutt. Hva Northug gjør på fritiden burde være hans egen sak. Men han er et forbilde, må vite. Og livet hans «eies» tydeligvis av de forbundene han representerer. Enten det er Skiforbundet eller Norges Idrettsforbund.

Andersen ønsker at Northug skal profilere seg på andre måter enn i forbindelse med spill som er forbudt i Norge. Andersen mener Petter Northug «får troverdighetsproblemer ved aktivt å markedsføre pokerspill».

At noe er forbudt i Norge betyr ikke at det er galt. Det betyr bare at lovgiverne på et eller annet tidspunkt ikke likte det. Enten det gjaldt boksing, reklamefjernsyn – eller skatebord.

Poker krever kunnskap, konsentrasjon, utholdenhet, strategisk sans. osv osv. Ingen unyttige kunnskaper for en idrettsutøver, med andre ord. Noen trener på rulleski om sommeren. Men hvorfor ikke variere treningsmetodene? Er det noe verre å spille poker – eller sjakk – enn å gå på rulleski?

Det finnes altfor mange moralister og formyndere her til lands. Vi håper Northug er sterk nok til å heve seg over dem. Han vil være et ypperlig forbilde og signalisere verdier som vi setter høyt; personlig frihet, evne til å tenke selv, vilje til å ta selvstendige avgjørelser om eget liv, opprør mot autoriteter som ikke representerer autoritative sannheter.

Saken er også omtalt i Aftenposten, Dagbladet, og NRK.

25 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Robert
Robert
12 years ago

Beste innlegg jeg har sett på lenge!

mimse
mimse
12 years ago

Vil nå si meg enig med deg jeg da, la nå gutten få gjøre hva han vil i fritiden det er jo ikke snakk om at han driver med noe kriminelt!!!!

er altid noe som vil leve livet for en ja, men stå på du Petter, selv om du går på ski for norge så eier vi deg ikke !!!!!!

Andy
Andy
12 years ago

langren er like mye spill som poker, bare poker er mere ferdiheter.

Berit
Berit
12 years ago

Så mye jeg vet arbeidet Inge Andersen flere år i Storebrand og Finansbanken så han skulle være vant med pengespill. Forskjellen er bare at de spiller med andre folks penger og Northug spiller med sine egne. Det er typisk norsk, vi er alltid så prektige.

Grenseløs
12 years ago

Og det er heller ikke bare Northug det dreier seg om her, men 200 000 norske pokerspillere som blir terroristert av et korrupt norsk system.

Gamer
Gamer
12 years ago

Da får vi slutte å kalle sjakk sport også da 🙂

Gamer
Gamer
12 years ago

Poker er akkurat det samme som sport. Et odds spill.

Knut
Knut
12 years ago

Inge Andersen = Idrettens bevis på dobbeltmoral. De vil mer enn gjerne at vi spiller oss fra «hus og grunn» på Lotto, Tipping osv. så sant det ligger under paraplyen til norsk Tipping på Hamar.

Fan Ta
Fan Ta
12 years ago

Jeg blir redd og skremt om hvor rødt dette landet er. Moralister er nu en ting, men den her halv kommunistiske legningen til Inge Andersen vil vi ha oss frabedt. Northug er et forbilde ja, dog ikke det beste utenfor det han gjør i sporet, men janteloven rår.
Spell poker, vinn biler og drit i å prat med pressen om du ikke vil. Bare du levere i sporet kan ingen klage.

olav Susegg
olav Susegg
12 years ago

Beste blogg innlegget jeg har lest i mitt liv!

Thumbs up!

odd B.
odd B.
12 years ago

dere taler som der har vett til eller skal jeg si blåøyde. Det er utrolig at dere ikke skjønner at det er så mange hjem som har blitt ødelagt pga spill. Jeg tror at det er på tide at dere som syntes at dette er bra. Ta turen til de som hjelper de som er ødelagt av spill.

Frode Sømme
Frode Sømme
12 years ago

Bra innlegg dette her ja.Forstår ikke hva som feiler mange norske folk.Hvorfor skal ikke idrettsfolk få leve sitt eget liv slik de vil,gjør hva de vil.De er bare mennesker som oss andre.Har sett meg lei av hvor flinke folk her i landet er til og dømme andre,noe jeg tror mange nordmenn er verdensmestere i.Syns det blir helt idiotisk hele greia.F.eks,hvis en fotballspiller tar seg en øl dagen før en kamp så er dette tydeligvis helt forkastelig og han får ikke være med og spille kamp.Alle aviser,tv nyheter og magasiner skriver svære saker om hvor forferdelig dette er.HALLO!Våkn opp folkens.Vi lever… Read more »

odd B.
odd B.
12 years ago

Leve sitt eget liv? Er det virkelig slik at det er opp til den enkelte av oss å gjøre det som faller oss inn uten å ta hensyn til andre. Dette er i hvert fatt et samfunn jeg vil gjøre alt for å jobbe imot. For når det kommer til stykke handler det om at vi lever for hverandre.
At dette har med dobbelmoral å gjøre er bare tull. Idrett er slik jeg forstår det noe som skal bygge gode relasjoner mot andre, ikke bare for å male sin egen kake.

Kardaffi
Kardaffi
12 years ago

Odd B. Det har seg nå engang slik at sålenge man spiller bort sine egne penger, så er det ens eget liv det går utover. «Er det virkelig slik at det er opp til den enkelte av oss å gjøre det som faller oss inn uten å ta hensyn til andre.» Det er her du bommer. Som sagt, man burde være fri til å gjøre som man selv vil med sitt eget liv og sin egen eiendom, og det er dette de færreste formyndere og moralister ikke vil forstå. Eller klarer å forstå. Og da igjen, har lovverket virkelig noensinne… Read more »

Eazy
Eazy
12 years ago

Takk for et meget bra innlegg. Når det gjelder hvorfor poker er ulovlig i Norge, så er det fordi Norsk Tipping vil ha monopol på pengespillene (og en del av pengene pløyes tilbake til den norske idretten). Vi er faktisk mange tusen mennesker som setter pris på dette spillet, og vi var nesten 1000 nordmenn som måtte reise til Riga for å få lov til å spille NM, for øvrig et av de største pokerarrangementene i Europa hvis du ser på antall spillere. Jeg tviler på at Northug kommer til å gjøre det særlig bra, men la nå for all… Read more »

Pleym
Pleym
12 years ago

Takk til alle som har gitt tilbakemeldinger på denne artikkelen. Det har vært utrolig mye positiv respons!

- O.
12 years ago

For ordens skyld: Odd B. er ikke han i SOF Venstre, bare så dere vet det. Jeg er i hovedsak enig med Pleym, men vil på samme tid påpeke følgende: Om hundretusenvis av penger som jeg har som jobb å disponere over tilfaller en guttunge for at han skal kunne ha hobbyen sin som yrke vil jeg faktisk si meg berettiget til å mene noe om hvordan han profilerer seg utad.

Roald Bentzen
Roald Bentzen
12 years ago

Det er typisk norsk å styre hva andre skal gjøre og mene/ tenke – Det er det som er Sosialdemokrati og som ligger i morsmelka vi får! I Bibelen står det: Du skal ikke ha andre guder enn meg – Basta!!

lurer
lurer
12 years ago

Odd b! du har nu et snevert kommunistisk syn på ting!?

Petter
Petter
12 years ago

Takk for en veldig bra artikkel. Er så drit lei naive folk som mener at poker er alt annet enn et ferdighetsspill. Poker er på lik linje som sjakk et spill som krever høy konsentrasjon, hukommelse og kunnskaper, mer enn det er et pengespill. Hvis det er noe som burde vært ulovlig i Norge er det lotto…

Thomas
Thomas
12 years ago

Jada, et kjempeinnlegg. Er så lei av alle besserwissere, det tror alt som blir bestemt av norske lovgivere er rett og retningsgivende for resten av kloden. Man må ta inn over seg at andre ler av våre politiske overstyringer, de kan ikke skjønne at vi nordmenn finner oss i alt vi gjør. Godt eksempel med boksing, reklame og skateboard. I dag ville jo problemstillingen vært ledd i hjel.

Gamer
Gamer
12 years ago

Hvem tror det bringer god spille lykke hos Norsk tipping av å poste her? 🙂

jens
jens
12 years ago

Må bare si meg hjertens enig i innlegget. Kan ikke disse byråkratene eller andre bedrevitere bruke tiden på noe mer nyttig?

Fra arkivet

 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.