Ukategorisert

Invitér Lars Vilks!

Hårek Hansen mener Litteraturhuset bør invitere den svenske tegneren Lars Vilks. En oppfordring det er lett å slutte seg til.

Vilks har tegnet profeten Muhammed, noe som har provosert enkelte muslimske miljøer. Han har gjentatte ganger blitt utsatt for attentater og angrep, sist for et par dager siden.

Hårek Hansen oppfordrer deg og meg til å sende en epost til post@litteraturhuset.no, med oppfordring om å invitere Vilks.

Bloggen hans har blitt hacket. Du finner den her.

Svenska Dagbladet spør om hvem som forsvarer ytringsfriheten til Lars Vilks.

Liberaleren mener det er viktig å vise solidaritet med dem som blir utsatt for trusler, angrep eller attentat rett og slett fordi man bruker sin medfødte rett til å ytre seg fritt – uten at man nødvendigvis deler de standpunktene eller holdningene som ytres. Vi forsvarer Lars Vilks’ rett til å ytre seg.

Vi håper Litteraturhuset gjør det samme. Vi følger derfor oppfordringen fra Hårek Hansen, og oppfordrer Litteraturhuset til å invitere Lars Vilks på besøk.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kardaffi
Kardaffi
12 years ago

Vil Liberaleren delta i «draw a muhammed»-day den 20. mai? Vil Liberaleren kunne tillate en artikkel med påfølgende tegninger av undertegnede å bli publisert den 20. mai?

Liberaleren har tidligere oppfordret norske aviser til å trykke visse karikaturer, men er Liberaleren villig til å gjøre det samme selv? Jeg kan ærlig talt ikke huske å ha sett dere trykket de selv enda.

Undertegnede låner gjerne bort navnet sitt om Liberaleren ikke skulle ha baller nok selv til å tørre å gjøre det.

Pleym
Pleym
12 years ago
Kardaffi
Kardaffi
12 years ago

Flott, jeg var dessverre opptatte med andre ting rundt den tiden ser jeg, må ha vært derfor jeg ikke fikk med meg den artikkelen.

Uansett, skal dere delta i aksjonen «Draw Muhammed»-day den 20. mai? Det er vel i hovedsak en aksjon som vil ta plass i USA som støtte til South Park og misnøye mot Comedy Centrals sensurering, men South Park har faktisk fans verden over, og vises i utrolig mange land verden over. Inklusive Norge, så det hadde vært fint om en såpass prominent blogg som Liberaleren hadde deltatt 🙂

Pleym
Pleym
12 years ago

Har du noen lenke til omtale av aksjonen?

Fra arkivet