Ukategorisert

ADVARSEL TIL POLITIKERNE

Stortingsrepresentanter som synes det er ubehagelig at privat informasjon fra mobiltelefoner kommer på avveie på grunn av systemfeil på Stortinget, skjønner kanskje nå hvorfor mange nordmenn er motstandere av datalagringsdirektivet.

Det er VG som omtaler mobiltelefonrotet på Stortinget. I overvåkingssamfunnet som vi uten tvil nærmer oss, er mobiltelefonrotet på Stortinget en fillesak, en bagatell.

Det er langt verre at informasjon fra datalagringsdirektivet vil komme i hendene på kriminelle, slik en ekspert på området uttalte til Nettavisen tidligere i sommer.

Sammenlignet med det som kan skje dersom Stortinget implementerer datalagringsdirektivet, er dagens mobilsak i mediene en fillesak. Det er forhåpentligvis et tankekors for politikerne!

13 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Olav Vikingsson
Olav Vikingsson
11 years ago

Det er jo sunn fornuft å slette ting før man leverer noe inn. Men nå er det jo ikke politiker med sunn fornuft man har valgt heller

Gjest
Gjest
11 years ago

Det er ikke sikkert det lar seg slette – mobilen kan låse seg på en eller annen måte.
Bruke minnekort kan være en god ting.
Men hvorfor ikke helelr skaffe seg en privatmobil dersom man har behov for en privat mobilsfære?
Man slipper da også å betale fordelsskatt av privat bruk på jobbmobil.

Bjørn Jarle Røberg-Larsen
11 years ago

Takk for bloggpost som på en elegant måte viser hvor forvirret motstanden mot datalagringsdirektivet er. DLD er et pålegg til tele- og nettoperatørene om å lagre trafikkdata. Innhold har ikke noe med direktivet å gjøre, for det skal ikke lagres. Hva har så et pålegg til selskapene om å lagre trafikkdata med den lagringen mobiltelefonbrukere selv gjør av tekstmeldinger, MMS’er og annet innhold? INgen verdens ting, selvsagt. Likevel bruker du dette som et argument mot DLD. Og viser da at du enten er kunnskapsløs om DLD eller tyr til totale usakigheter i din kamp mot direktivet. Jeg vet ikke hvilket… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

Røberg-Larsen; Poenget med DLD er ikke bare at trafikkdata skal lagres, men at de skal lagres for en langt lenger periode enn selskapene gjør idag, og for andre formål enn selskapene selv lagrer datene idag. I tillegg skal lokasjonsdata lagres. Gisle Hannemyr har pekt på at det er mulig å få frem innholdsdata (i et gjesteskribentinnlegg på Liberaleren). DLD er ikke engang siste skritt på veien. Vi ser at EU-parlamentet vil gå lenger. og FRA-loven i Sverige går allerede lenger. Vi har ingen garanti mot misbruk av dataene. Vi har ingen garanti mot lekkasjer. Og vi ser at allerede innenfor… Read more »

Thomas
Thomas
11 years ago

Nå har det seg slik, Rødberg-Larsen, at mange ikke finner noen grunn til å tro på politikernes utsagn om at disse opplysningene ikke vil misbrukes. Det skjønner jeg godt. Finner ingen som helst grunn til å ha noen tiltro til hva norske politikere sier lengre.

Anonym
Anonym
11 years ago

Jeg vet om mange politikere som har mye å skjule. Mange av dem har brukt alle mulige typer narkotika, drevet med sadomasochistisk sex, lastet ned piratkopier og hetset sine ex-kjærester. Det er utrolig mye som aldri kommer på trykk, som man får vite om man kjenner journalister og andre i Oslo. Disse politikerne har, som alle andre (de fleste har noe å skjule) behov for å få beskyttet privatlivet. Datalagringsdirektivet vil ødelegge for dem.

Leirbag
Leirbag
11 years ago

Røberg-Larsen skrev: «Og viser da at du enten er kunnskapsløs om DLD eller tyr til totale usakigheter i din kamp mot direktivet.» Du bør ikke komme her og påstå at andre er usaklige når det kommer til DLD. Du har blant annet sagt at å ikke implementere DLD er det samme som at flere tusen nordmenn vil dø i terrorangrep. Mitt svar til det: Hvorfor har vi ikke blitt angrept allerede nå? Du har også kommet med mange andre tåpelig uttalelser hva gjelder DLD. «Derimot trues vår frihet og våre samfunns liberale verdier av den fare terrorister, narkotikakarteller, barnepornoligaer og… Read more »

Pleym
Pleym
11 years ago

For ordens skyld: At politikere bør skytes, er noe Liberaleren ikke kan stå inne for.

Leirbag
Leirbag
11 years ago

Selvfølgelig burde de ikke skytes. Uten dom. Dessverre så er det et faktum at Røberg-Larsen ikke er alene i sitt skitne liv. De tror de er konger på haugen, vil gjerne styre over andre og skal aldri følge sine egne lover og regler. En ting er å være korrupt, en annen ting er å være korrupt og samtidig fortelle andre at de skal oppføre seg og bidra til Statskassen AS. Dessuten har det ikke noe å si, så snart Røberg-Larsen blir presset i form av påstander unnlater han å svare. Det er på andre steder enn sin egen blogg vel… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Sterke meningsytringer er lov i Norge selv om PST ikke liker det.

Pleym
Pleym
11 years ago

For ordens skyld: Liberaleren er ikke tilhenger av dødsstraff overhodet. Vi har markert vårt standpunkt klart, gjennom flere artikler her på Liberaleren.

trackback
10 years ago

[…] Bjørn Magne Solvik skrev 16.juli 2010 en artikkel om datalagringsdirektivet. Den artikkelen avfødte tolv leserkommentarer, med tildels sterk kritikk […]

Fra arkivet