Notiser

Myrdal hos maoistgerilja i år

Bernt Hagtvet ønsker ikke å stå på samme talerstol som svenske Jan Myrdal, forsvarer av røde diktaturer og fornekter av folkemord. Myrdal viser fortsatt sitt politiske syn. Nylig besøkte han Naxalitgeriljaen i India. Les mer her.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
11 years ago

Hagtvet er kanskje en tanke monoman i sitt korstog, men han setter fingeren på et ømt punkt: asymmetrien i behandlingen av holocaust-forsvarere og Polpotianere.

Røy
Røy
11 years ago

Ja, det e heilt forferdeleg, vettu, korleis imperialistiske klakkørar så denna Hagtvet kan angripa den sosialt engasjerte, rettferdsopptatte forsvararen av dei fattige, Jan Myrdal, sitt engasjement for ei rettvis omvelting gjennom væpna revolusjon og henginga av borgarskapet i lyktestolpar te glede for dei fattige så då får mykje betre liv, vettu. At noken kan samanlikna dei gode, rettvise og demokratiske leiarane Stalin, Mao og Pol Pot med nazistane tyder på at dei burde henga der ôg, det e’kje berre lurt, det e kjempelurt.

Bjørn A Jenssen
11 years ago

«I motsetning til nazister og fascister har kommunister i alt for liten grad måttet stå til reette for sitt forsvar for røde diktaturer, og for å ha bagatellisert, unnskyldt og forsvart folkemord, enten det er i GULag eller på dødsmarkene i Kambodsja.»

Korrekt: Kommunistiske regimer (23 i tallet)avlivet omlag 106 millioner egne innbyggere mellom 1917 og 1989; democide. Kommunistisk gerilja greide omlag 4 millioner. Kilde; Death by Government, Rudolph J Rummmel, 1994 og FN organet Human Development Report, 2002.

Leif Hansen
Leif Hansen
11 years ago

Icn bin ein socialist, sa en viss herre med bart……
Nazier, fascister, kommunister er plassert ytterst til venstre fjernt fra partier som setter individet I sentrum

norsgpy
11 years ago

Om det er tidsepoken på slutten av 70-tallet som er alfa og omega, så bør vel strengt tatt alle politiske retninger bøye hode sitt i skam. Noen i en større vinkel selvsagt. For er det noe Indokina i etterkrigstiden viser så er det vel at alle var i seng med alle i en eller annen periode.

Det virker som om liberalerer og andre «høyrefolk» elsker å påta seg en glorie «slikt kan ikke skje hos oss». Men hva gjør man ikke for å føle seg bedre til sinns.

Pleym
Pleym
11 years ago

Det er helt korrekt at mange har svin på skogen når det gjelder Indochina. USA drev med folkerettsstridig bombing av Laos og Kambodsja. Personlig mener jeg at Kissinger burde vært stilt for en internasjonal domstol forlengst. Vestlige regjeringer burde be om unnskyldning for å la Pol Pot-regimet representere Kambodsja i FN lenge efter at Vietnam hadde drevet Pol Pot fra makten. Men det var nettopp fordi Vietnam gjorde det at Vesten altfor lenge holdt fast ved Pol Pot. Men det er en tendens til å glemme at konsekvensen av Vietnamkrigen var diktatur (til denne dato) for folk både i Laos… Read more »

Fra arkivet

 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.