Ukategorisert

Høyres krimplan med fokus på narkotika

Høyre har utarbeidet en omfattende krimplan med fire viktige prioriteringer i kriminalbekjempelsen. Nulltoleransen mot narkotika blir videreført av partiet.

Planen er basert på partihøringen Trygge lokalsamfunn som ble gjennomført i år. Partiet holder nå på å trykke opp et mindre opplag av planen. Planverket blir også lagt ut på HiT.

De fire hovedområdene i planen:
1.En kraftig økning i bemanningen i politiet.
2.Tiltak mot den nye grenseoverskridende og organiserte kriminaliteten.
3.Nulltoleranse og kraftfull bekjempelse av narkotika.
4.Forebyggende arbeid.

Uforståelig
Høyres nulltoleranse og kamp mot narkotika er uforståelig. Det er en kamp det har vært tverrpolitisk enighet om i flere tiår. Kampen har vært mislykket og politikerne har tapt kampen mot sterke krefter som tilbyr mange forskjellige illegale stoffer til befolkningen. Et narkotikafritt samfunn er en illusjon og det er forbaska irriterende at Høyre ikke skjønner dette.

Høyre har vært en pådriver for vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Politikerne har Vinmonopolet fordi det er én av måtene de kan bruke for å bekjempe illegal omsetning av alkohol.

Nå ønsker regjeringen den samme modellen på spill, og gir Norsk Tipping muligheten til å tilby nettspill. Regjeringen mener spill fra Norsk Tipping kan begrense såkalt illegal omsetning av spill.

Begrenset tilgang på alkohol er vellykket, så gunstig at det er tverrpolitisk enighet om monopolordningen på Stortinget. Den samme oppslutningen vil nettkonsesjonen til Norsk Tipping få. Politikerne regulerer bort uønskede aktører på alkohol og spill, men nekter å gjøre det samme på narkotikaområdet. Verst av alle, Høyre.

Ingen drøm
Statlige monopoler gir ikke liberalistene våte drømmer, men det er bedre med begrenset tilgang enn et totalforbud.

Høyres kamp mot narkotika beskytter illegale aktører som tjener grådig med penger på uønsket handel. Det er ulogisk, ufornuftig, ja omtrent galskap, at Høyre viderefører nulltoleranse mot narkotika.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
11 years ago

Nulltoleranse er det samme som intoleranse, og er en del av retorikken som er med på å dehumanisere narkotikabrukere. Dehumanisering er et av stegene på veien mot folkemord, som beskrevet av statsvitere. Mye av retorikken har sitt opphav i en periode med hysterisk rasisme på 1930-tallet i USA. Narkotikabrukeren fremstilles som en farlig, hjelpesløs kriminell, en trussel mot samfunnet. Når dehumaniseringen er oppnådd, vil folk villig lukke øynene for menneskerettighetsbrudd mot denne gruppen. Norge, som ellers påstår å være et moderne samfunn med menneskerettigheter som ivaretar svake grupper, burde være for gode til å dehumanisere og tråkke på narkotikabrukere. 90%… Read more »

Fra arkivet