Ukategorisert

Politiet skulle hente info om to – tok om 7000

Norsk politi ble av italiensk politi bedt om å utlevere personlig informasjon om to bloggere som er blitt truet av en ekstrem organisasjon i Italia. Det var for å spare tid at de tok kopi av hele harddisken. Dette sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NRK.

Tidligere leder i FRIdemokratene, Hans Jørgen Lysglimt, driver selskapet Runbox, og får ofte henvendelser fra politiet om å utlevere informasjon. Han er blant dem som uttaler seg om dette i samme NRK-artikkel:

«– Dette er et problem som ikke bare eksisterer i USA og andre steder langt borte. Etter det vi vet begjærer Kripos data om kunder hver eneste dag, og de videresender begjæringer fra utenlandsk politi til norske bedrifter.»

Torgeir Waterhouse i IKT-Norge omtaler saken som en potensiell skandale, på grunn av informasjonen som nå kan komme på avveie.

«– Man kan sammenligne dette med at politiet skal beslaglegge innholdet i to bankbokser, og ender opp med at de for sikkerhets skyld tar beslag i alle bankboksene i banken» uttaler han til NRK.

Politiet forsikrer at det kun er info om de aktuelle to de skal utlevere til Italia. Personinformasjonen om resten av de 7000 skal ikke utleveres. Politiet tok informasjonen om disse fordi det var det letteste å gjøre (se over).

Noen er opptatt av at det må innføres domstolskontroll for å sikre at politiet bare tar ut info de har lov til å ta ut, når alle trafikkdata om hver enkelt av oss blir lagret i teleselskapenes baser. Men hva er vitsen med domstolskontroll, når politiet kan sette tilside personvernhensynet – fordi det er det letteste å gjøre?

Det hviler et tungt ansvar på Høyre, når partiets sentralstyre førstkommende mandag igjen har spørsmålet om ja eller nei til datalagringsdirektivet på sitt bord..

Les også DLD-innspurt: Where have you gone, Torbjørn Isaksen?

Høyre-politikere kan med fordel også lese Vox Populis artikkel Høyre – rettsstatens vokter?

Du kan hjelpe til i kampen mot DLD, via Stopp Datalagringsdirektivet

Mest lest

Arrangementer