Notiser

Solberg er ingen liberalist

I førsteopplaget av boken Mennesker – ikke milliarder betegner Erna Solberg seg selv som en sosialliberalist. Dette er en trykkfeil fra forlaget, og vil bli rettet opp i nye opplag.

I manuset beskrev Høyre-lederen seg som sosial og liberal og det ble til sosialliberalist da råmaterialet ble levert til forlaget. Det er mulig å si mye pent om Erna Solberg, men hun er ikke en liberalist.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

I følge WikiPedia er «social libertarian» det samme som anarkist på venstresiden. Men det må da kunne gå an å kalle seg det, uten å være det. Folk må få definere seg selv. Det kan også tolkes, her i Norge i hvert fall, eller med den mer moderate betegnelsen «sosialliberal» eller «social liberal» som en som ligger nære partiet Venstre. Dvs. liberal på personlige og økonomiske friheter, men samtidig tilhengere av sosialistisk politikk i forhold til sykehus, trygd o.l.

Skjoldet
Skjoldet
11 years ago

Hvordan kan man være tilhenger av personlige økonomiske friheter samtidig som man er for tvungen finansiering av sykehus og trygd? Det er jo komplett meningsløst.

Anonym
Anonym
11 years ago

Personlig mener jeg det finnes nyanser, vi kan ha et minimumstilbud med offentlig sykehus og trygd, samtidig som vi kan ha mer personlig og økonomisk firhet.

Anonym
Anonym
11 years ago

Det engelske ordet for sosialliberalisme er ikke «Social Libertarianism» (som er synonymt med Social Anarchism), men «Social Liberalism».

Jeg tror «sosialliberalist» og «sosialliberaler» ofte brukes om hverandre. Men siden det her var snakk om sosialliberalist, er vel betydningen tydelig.

Fra arkivet