Ukategorisert

Oslo Freedom Forum 2011 – temaer og deltagere

har nå presentert årets temaer og talere. En imponerende liste, som inkluderer vinnere av Nobels fredspris; Shirin Ebadi og Jody Williams, Mexicos tidligere president Vicente Fox og økonomen Hernando de Soto fra Peru. Konferansen er godt plassert på det internasjonale kartet over begivenheter å få med seg.

Oslo Freedom Forum holdt sin første konferanse i 2009, men gjorde seg spesielt bemerket i 2010 med kontroversene rundt tre talere fra Venezuela og deres mulige deltagelse i et kuppforsøk mot Venezuelas autoritære leder Hugo Chaves. OFFs grunnlegger Thor Halvorssen er fra Venezuela og er i slekt med en av talerne det var kontroverser rundt. Det var spesielt fra den røde tankesmien Manifest Analyse og Magnus Marsdal at kritikken ble fremmet, særlig via Dagbladet. Halvorssen svarte på kritikken, og sa at hvis Marsdal og Manifest hadde rett, visste de mer om 2002-kuppet i Venezuela enn landets egne domstoler.

Talere og temaer på 2011-konferansen
Årets konferanse foregår i tidsrommet 09. – 11.mai, og tar for seg en rekke temaer. Blant disse er: Anatomy of Dictatorship, Evolution of Censorship, Against All Odds, Dawn of a New Arab World, Dispelling Myths, The Aid Debate, Peace and Conflict, The Human Network, In the Face of Evil, Visions for Tomorrow, The Spark of Change, Out of Ashes, og The Roots of Freedom.

Ved å markere i menyen til venstre på Oslo Freedom Forums hjemmeside får man opp alle talerne på årets konferanse. Ved å markere utenfor et av ovennevnte temaer på siden får man opp talerne tilknyttet hvert spesifikke tema.

Blant talerne er: Ali Abdulemam fra Bahrain, Izzeldin Abuelaish fra Palestina, George Ayittey fra Ghana, Violet Banda fra Malawi, Lina Ben Mhenni fra Tunisia, Ahmed Benchemsi fra Marokko, Belisario Betancur fra Colombia, Carlos Fernando Chamorro fra Nicaragua, Irwin Cotler fra Canada, Barbara Demick fra USA, Hernando de Soto fra Peru, Philippe Douste-Blazy fra Frankrike, Shirin Ebadi fra Iran, Jan Egeland fra Norge, Mona Eltahawy fra Egypt, James Fallon fra USA, Vicente Fox fra Mexico, Leymah Gbowee fra Liberia, Abebe Gellaw fra Etiopia. Ghazi Gheblawi fra Libya, Thomas Glave fra USA/Jamaica, Justine Hardy fra Storbritannia, Craig Johnstone fra USA, Busi Kheswa fra Syd-Afrika, Peter Thiel fra USA/Tyskland, Victoria Villaruel fra Argentina, Wan Yanhai fra China, Jody Williams fra USA, og Yang Jianli fra China (bosatt i USA).

God mediedekning
Ifølge Wikipedia (eng.) ble 2010-konferansen dekket av/omtalt i medier som CNN, Al Jazeera, Forbes, The Huffington Post, The Associated Press, The National Review, The Daily Beast, Reason Magazine, Foreign Policy, Front Page Africa, Standpoint Magazine, Aftenposten, Real Clear Politics, Radio Free Europe, TEDFellows, Current TV, Illume, pg SBS Dateline.

Betydningen av Oslo Freedom Forum
er beskrevet slik av det velrennomerte tidsskriftet The Economist: «A spectacular human-rights festival… On its way to becoming a human rights equivalent of the Davos Economic Forum.»

For mer omtale av hensikten med 2011-konferansen av OFF, se hjemmesiden.

Mest lest

Arrangementer