Ukategorisert

Forskjellige konklusjoner

Norske myndigheter har fått beskjed fra Nord-Irak om at mullah Krekar vil bli straffet med døden om han sendes tilbake, stikk i strid med opplysningene TV-kanalen NBC fikk i 2009.

Det var TV2 som sendte programmet i Norge.

–Norge er et fristed for mistenkte terrorister, sa én av programskaperne, den amerikanske folkerettseksperten David Crane, i TV-programmet.

Programskaperne fikk en skriftlig erklæring fra kurdiske myndigheter om at Krekar ikke vil bli utsatt for tortur eller dødsstraff dersom norske myndigheter utleverer han. Programmet skapte enorm debatt om mullah Krekar for to år siden.

Nå har norske myndigheter fått motsatt beskjed fra Nord-Irak, ifølge VG. Beskjeden er så klar at til og med Siv Jensen har roet seg, og hun deltok i den omstridte dokumentaren for to år siden.

Denne ukens avklaring til norske myndigheter burde kommet for lenge siden. Flere av partiene har tjent rått på Krekar-saken og politikere har utnyttet saken for å få økt oppslutning.

17 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
olepetter
olepetter
11 years ago

BrøøøøøøøøøøøL!

Enig med å ikke sende en mann i/til Galgen!, men hadde denne herremannen da vært like retferdig da?

Nope!!

Uansett, Heia Nye Norge!

Her er det mange gale mennesker som har kommet til det en gang bedre norge!

Slik er Nye Norge

Kråkebolle
Kråkebolle
11 years ago

Her har vi en fyr som vil bli dømt for å stått bak en masse drap. Det er klart han må få lov til å gå fritt omkring i Norge – på norske skattebetaleres regning. Hadde han bare vært en menneskerettighetsforkjemper fra Iran, så kunne vi sendt ham tilbake

Brede Kulseng
Brede Kulseng
11 years ago

.vi skal være ansvarlig for en masse barnslig tull fra midt østen, hvor de skal drepe hverandre og ditt og datt, for de har faen ikke plass ti flere, og prøver å sikre seg selv…. (her føler vi oss nesten litt d samme mot dem) . hva er d regjeringen tenker, når de tar inn folk. D er jo åpenbart svada….d er jo helt uforståelig. Men om de tenker at vi her trenger arbeidskraft,(?)er d sant? og hva med landareal, jordbruksareal, å være noenlunde selvforsynt, var jo en gang 50% selvforsynthets pålegg i norges land,og så må d jo gå… Read more »

norskgoy
11 years ago

@Kråkebolle

Najmuddin Faraj Ahmad har aldri stått foran en domstol for de drap han har beordret. Det er selvsagt derfor kurderne vil ha tak i han.

Børge Albertsen
Børge Albertsen
11 years ago

At en slik person er i Norge er et hån mot det Norske Folk. Send ham hjem til irak. Om han blir henrettetfor forbrytelser han har begått er vel ikke noe det VI skal bekymre oss om.
Mullah kreket bør ikke ha rett til frihet. Heng ham opp enten i Norge eller i irak

Anonym
Anonym
11 years ago

Børge er en 70 år gammel FrP-velger som nettopp har blitt pensjonert og tatt internettkurs.

norskgoy
11 years ago

Det kan så være at Børge er 70. Men det er spesielt å ikke kreve Ahmad stilt ovenfor enn rettergang her i landet, hvis man ikke er villig til å sende han til Irak.

Agapatus
Agapatus
11 years ago

Her er Bjørn Magne Solvik på bærtur!
«Programskaperne fikk en skriftlig erklæring fra kurdiske myndigheter om at Krekar ikke vil bli utsatt for tortur eller dødsstraff dersom norske myndigheter utleverer han.»

Kongeriket Norge forholder seg til Republikken Irak, og kan ikke ta hensyn til et lokalt kommunestyre eller hvem nå enn TV2 har pratet med.

Du må skille mellom snørr og bart her.

Alero
Alero
11 years ago

Det er ett fin prinsipp at vi ikke sender ut folk som vil få dødstraff i hjemlandet sitt. Når det gjelder Mulla Krekar, må det samme gjelde, men han har kommet med draps trussler, og er for øvrig en fare for «rikets sikkerhet», når han kan bevege seg fritt, og styre sin terror organissasjon fritt fra norge. Det må derfor kunne gå an å fengsle han på dette grunnlag. Da sender vi han ikke i døden, men beskytter oss mot denne farlige personen. Det er ingen politiker som tør å sende han ut, da de vet at tilhengerene hans vil… Read more »

tomba
11 years ago

Dette er ikke hele sannheten, det virker ut for meg at myndigheten ØNSKER krekar skal bli i landet.

Årsaken vet jeg ikke, men vær obs !!!!!

Det jeg stusser på er at hvorfor er ikke han død?
Jeg antar at MANGE ønsker ham død.

IvarE
IvarE
11 years ago

Men for ørten-hundre-og n’te gang!

USA vil ha ham utlevert for å stille ham for retten.

Og Australia vil stille ham for retten for drapet på en australsk journalist.

Hva i hule h…… er det som hindrer norske myndigheter i å i det minste utlevere ham til Australia, der han maks får en dom på linje med en norsk drapsdom???

Hvorfor MÅ han på død og liv gå fri her???

rust
rust
11 years ago

få tatt knekken på den terroristen der,itte no problem men hvis de ikke sendern, ut så er det vel noen som kan …….

Anonym
Anonym
11 years ago

Dette er først og fremst blitt en sak alle partier benytter til å vise hvor fremmedfiendtlige de er, for å score politiske poeng.

Det er verdt å minne om at Arbeiderpartiet tidligere hadde fullstendig motsatte holdninger, og at de har forsøkt å inndoktrinere norske barn med mer tolerante holdninger gjennom politisk styring av skolen – de har ikke lykkes, og når de nå fremstår som svært fremmedfientlige så er det fordi den norske befolkningen er så selvgod og intolerant at de ville mistet for mye makt dersom de ikke endret holdning. De prioriterer sin egen makt fremfor tolerant retorikk.

Anonym
Anonym
11 years ago

Billige politiske poeng, for øvrig. Alle politikerne vet at vi ikke kan sende ham ut, men ved å legge skylden på hverandre kan de se bra ut noen dager. Venstre er det eneste partiet som ikke deltar i dette flaue kappløpet.

Agapatus
Agapatus
11 years ago

Bjørn Magne Solvik, det er mitt poeng. Dette med en meget sannsynlig dødsstraff er gammelt nytt som media har formidlet tidligere mange ganger. Som du skriver selv: «Denne ukens avklaring til norske myndigheter burde kommet for lenge siden. Flere av partiene har tjent rått på Krekar-saken og politikere har utnyttet saken for å få økt oppslutning.» og «Det var likevel flere politikere som gjorde det, blant annet fra FrP. Avklaringen som norske myndigheter nå har fått, burde kommet for lenge siden. Det ville skapt en annerledes Krekar-debatt enn den vi har hatt.» Dette er rett og slett ting som er… Read more »

tthoro
tthoro
11 years ago

Det jeg ikke skjønner, er hvorfor han ikke fremstilles for krigsforbryterdomstolen i Haag. Er ikke den til for slike tilfeller, eller har man ikke nok beviser?

Fra arkivet