Ukategorisert

Amelie får bli – Tamerlan får innreiseforbud

Hva har Madina Salamova (dekknavn: Maria Amelie) og Tamerlan Zangijev (40) til felles? Salamova fra Nord-Ossetia og Tamerlan som bor i nabolandet Ingusjetia har begge oppholdt seg ulovlig i Norge. Men det er også én viktig forskjell, ifølge VG.
Tamerlan søkte først om opphold i Hellas. Da han også fikk avslag i Norge reiste han frivillig tilbake. Han fikk avslag efter Dublinkonvensjonen; altså at han hadde søkt i et annet konvensjonsland først. Slik Salamova hadde gjort. Han gjorde altså dét hun ikke har gjort. Men i motsetning til Tamerlan blir Madina belønnet for sitt lovbrudd.

Tamerlan har fått avslag på familiegjenforening (han er gift og har to barn på 2 og 4 år). Begrunnelsen er at han har oppholdt seg ulovlig i Norge. Maria Amelie skal altså være glad for at hun ikke har barn.

Sterke menneskelige hensyn tilsier at Tamerlan bør få innreise til Norge, og familiegjenforening. Hvis noen kan tilby ham en jobb (han har truckførerkurs) kan han kanskje prøve om Lex Amelie kan gjelde for flere enn henne. Faren er at elitepartiet SV har fått til en lovendring som kun gjelder folk med høyre utdannelse. For vanlige arbeidsfolk vil jo ikke SVs allierte i fagforeningene la komme til landet. SV bidrar dermed til et klasseskille i innvandringspolitikken, ifølge advokat Randi Hagen Spydevold.

Aps statssekretær har imidlertid forsjellene på Madina og Tamerlan klart for seg, ifølge VG: «- For de det gjelder, har jeg absolutt forståelse for det. Men vi må ha en innvandringsregulering. Man kan alltid debattere disse reglene, og om de er for strenge, men det å sammenligne arbeidsinnvandring og familieinnvandring er lite fruktbart. De har to helt forskjellige formål, sier Lønseth.»

Den viktigste forskjellen er ektefelle og to små barn. Samt hvilke venner man har.

18 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
optimist
optimist
11 years ago

jeg som trodde at Norge var et land med høyt moral, og at nordmenn er svært lovlydige mennesker. Forskjellen mellom Russland og Norge: I Russland gjelder penger, i Norge kamerateri.I tillegg, kalle miss Salamova en forfatter. Blir så kvalm.

norskgoy
11 years ago

Herlig å se hatet mot fagforeninger strømme på:)

optimist
optimist
11 years ago

Står på valgliste til kommunestyre fra AP. Skal melde meg ut av AP så snart som overhodet mulig. Å endre loven slik at den skal tilpasses en riking fra Russland er svært pinlig. Er Norge så redd mektige russere at de gjør hva som helst for å blidgjøre dem? Det finnes tusenvis av russisk talende her som har enda bedre utdannelse og kvalifikasjoner enn Salamova. Så å hevde at hun er så unik fra hennes arbeidsgiver, og må gis arbeidstillatelse lukter mild sagt korrupsjon. Politianmeid hele gjengen!

Michael KO
Michael KO
11 years ago

«Disse reglene har ikke noe med hensynet til enkeltindividet, men er begrunnet i norske virksomheters behov» sier statssekretær Pål Lønseth.

Forunderlig at regelverket ble forandret av hensyn til ÉN enkeltperson. det blir nok mange saker som Tamerlan Zangijev sin fremover. Skjønner at mange synes det er urettferdig! For en veik regjering vi har.

Jonny Kristiansen
Jonny Kristiansen
11 years ago

Dette viser det som har blitt sagt før. Norges mest ressurssterke ulovlige asylsøker, den som minst trengte hjelp av alle har kommet tilbake takket være en lovendring, en særbehandling som i prinsippet KUN gjelder henne, mens de som virkelig trenger hjelp, de med minst ressurser, sitter igjen med skjegget i postkassa.

Pinlig!

Greit nok
Greit nok
11 years ago

Lex Laila, Har du jobbet eller oppholdt deg ulovlig intill to år, er dette ikke til hinder for familie-innvandring

Lex Amelie, ett hvert brudd på utlenningsloven er ikke til hinder for kvalifisert arbeidsinnvandring som faglært, kravet til faglært er ikke veldig strengt , et godkjent fagbrev holder

Tamerlan kan bare fremsende sine papirer for fullført utdannelse etter undomsskole nivå til NOKUT for kompetanse vurdering,skaffe seg en arbeisgiver, forsørge seg selv ved arbeide i tre år og få oppholdstillatelse , og det hele er i boks

Marie Amelie er en oppblåst egoist
Marie Amelie er en oppblåst egoist
11 years ago

Dette er en sak som har gått inn under huden på meg. Jeg er så sint og frustrert, jeg kan ikke akseptere at noe slikt har skjedd i Norge. Jeg stolte på regjeringen her, stolte på at de spilte fair game. Den dagen Marie Amelie ble sendt ut tenkte jeg at rettferdigheten vant. All den nøden som afghanske,kurdiske,somaliske,irakiske, iranske flyktninger m.fl opplever i dette landet, er det ingen som løfter et øyelokk for å få med seg. De er nåtidens «untermensch», mindre verdt fordi de er annerledes. Marie Amelie, som tilfeldigvis er hvit i huden og har lært seg å… Read more »

Liv
Liv
11 years ago

Jeg leser at mange er så sinna. Hvem er det sin skyld. Synserne står i kø for å si sin mening,
men hva vet de. Jo, bare det media sier, for disse mediafolkene tjener penger på alt sånn.
At Norge vil ha Maria forstår jeg. Flink jente med tæl og et vinnende vesen. Hvorfor denne mannen ikke får bo i Norge må dere spørre f.eks.
Lønseth om. Nå virker han ikke taletrengt for å si det mildt. Svaret finnes nok.
Leser også at noen kritiserer hennes utseende,
ja vel det sier jo alt om innskriverens lille hjerne, mangelfulle sådane eller??????

Pleym
Pleym
11 years ago

Det er ingen grunn til å bedømme Madinas egenskaper efter hennes utseende.

Det avslører kun støttetroppene hennes at de ikke viser et tilsvarende engasjement for menn fra Somalia, kurdere fra diverse land – eller andre med arabisk eller afrikansk utseende. De vekker ikke like lett sympati i befolkningen.

eunice
eunice
11 years ago

Liv skriver: «At Norge vil ha Maria forstår jeg. Flink jente med tæl og vinnende vesen». Totalt uenig, og regner med en stor del av norges befolkning er enig med meg, maken til egosentrisk kvinnfolk har jeg aldri opplevd, oppfatter henne ikke som «vinnende» i det hele tatt! Alt handler om seg selv og ingenting annet, fikk skreddersydd oppholdstillatelse av den svake rødgrønne regjeringen, UTEN å ha behov for det. Frekkhetens nådegave har hun jo; kom tilbake og det første hun forlangte var unnskyldning fra de norske myndighetene for behandlingen hun fikk før utsending! Kanskje den oppskrytte Madina kunne be… Read more »

BeliSismis
BeliSismis
11 years ago

Boikott Teknisk Ukeblad!!! Det er mitt råd til alle dere som er imot at Maria A. skal få bli i Norge! Politikere og deres lovendringer vil være helt ubetydelige når en stor del av befolkningen samarbeider om å bekjempe urett! Vi blir ikke drept for det! Husk at vi er tross alt et demokratisk land, mer eller mindre. Noen må opprette en Facebook-gruppe som skal føre til boikotting av Teknisk Ukeblad pga. at de ga arbeid til en kriminell, sende invitasjoner om å bli med i gruppen til alle vennene sine, og forhåpentligvis så vil vi ende opp med en… Read more »

eunice
eunice
11 years ago

Jeg er bare så enig, har ikke facebook profil, men jeg kan love at jeg vil skaffe en og bli en av de første medlemmene om en slik facebook gruppe blir opprettet!

Pleym
Pleym
11 years ago

eunice, jeg er uenig med deg.

Under andre omstendigheter ville jeg sagt at hun er velkommen til Norge. Vi skal ønske arbeidsinnvandrere velkommen. Norge trenger folk som er villige til å arbeide og stå på, og som ikke trekker med seg traumer fra krigs- eller konfliktsituasjoner.

Det er forskjellsbehandlingen jeg reagerer på.

Du er vel klar over at mange som har fått avslag på asyl jobber for det offentlige? Skal vi boikotte kommuner også?

eunice
eunice
11 years ago

Ja, om de jobber ulovlig i kommunen er dette brudd av norsk lov, men den sløve, godtroende regjeringen her i landet godtar det meste, er sterkt uenig i dette også. Teknisk ukeblad er et blad mange i min faggruppe mottar, og hovedmålet til meg og mange mine kolleger er oppsigelse av abonnementet vårt, tror nok det merkes godt om ikke så lenge, så får vi se om ledelsen i bladet begynner å forstå at de har forregnet sitt publikum. Jeg og mine kolleger er ikke interessert i at våre innbetalinger til dette fagbladet skulle gå til å sikre den lite… Read more »

norskgoy
11 years ago

Så sinte…som om TU eller nito/tekna vil lide noe nød.

simonfur
11 years ago

Bra skreve Pleym!

Fra arkivet