Ukategorisert

Amelie får bli – Tamerlan får innreiseforbud

Hva har Madina Salamova (dekknavn: Maria Amelie) og Tamerlan Zangijev (40) til felles? Salamova fra Nord-Ossetia og Tamerlan som bor i nabolandet Ingusjetia har begge oppholdt seg ulovlig i Norge. Men det er også én viktig forskjell, ifølge VG.
Tamerlan søkte først om opphold i Hellas. Da han også fikk avslag i Norge reiste han frivillig tilbake. Han fikk avslag efter Dublinkonvensjonen; altså at han hadde søkt i et annet konvensjonsland først. Slik Salamova hadde gjort. Han gjorde altså dét hun ikke har gjort. Men i motsetning til Tamerlan blir Madina belønnet for sitt lovbrudd.

Tamerlan har fått avslag på familiegjenforening (han er gift og har to barn på 2 og 4 år). Begrunnelsen er at han har oppholdt seg ulovlig i Norge. Maria Amelie skal altså være glad for at hun ikke har barn.

Sterke menneskelige hensyn tilsier at Tamerlan bør få innreise til Norge, og familiegjenforening. Hvis noen kan tilby ham en jobb (han har truckførerkurs) kan han kanskje prøve om Lex Amelie kan gjelde for flere enn henne. Faren er at elitepartiet SV har fått til en lovendring som kun gjelder folk med høyre utdannelse. For vanlige arbeidsfolk vil jo ikke SVs allierte i fagforeningene la komme til landet. SV bidrar dermed til et klasseskille i innvandringspolitikken, ifølge advokat Randi Hagen Spydevold.

Aps statssekretær har imidlertid forsjellene på Madina og Tamerlan klart for seg, ifølge VG: «- For de det gjelder, har jeg absolutt forståelse for det. Men vi må ha en innvandringsregulering. Man kan alltid debattere disse reglene, og om de er for strenge, men det å sammenligne arbeidsinnvandring og familieinnvandring er lite fruktbart. De har to helt forskjellige formål, sier Lønseth.»

Den viktigste forskjellen er ektefelle og to små barn. Samt hvilke venner man har.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer