Notiser

– Afrika trenger «blacknost»

skriver GEORGE B.N. AYITTEY- ghanesisk statsborger, president, Free Africa Foundation, med base i Washington i en kronikk i Aftenposten. Tittelen er: Å nedkjempe en diktator. Ayittey deltar på Oslo Freedom Forum tirsdag og onsdag denne uken.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Veldig mye bra og riktig i det han sier. Noen av de grunnleggende problemene i Afrika, som få vestlige forstår: – Grensene representerer ikke folkegrupper, men er omtrent de samme som ble arbitrært tegnet ned på et kart i Europa på 1800-tallet ved en konferanse under ledelse av Bismarck – Politikk i Afrika dreier seg ikke om å stemme på høyre- eller venstreideologi slik som i vesten, men om å stemme på sin egen stammetilhørighet. Når din stamme kommer til makten, er det «deres tur til å spise» og dermed blir det gjennomkorrupt. – Sjansen for at neste regime blir… Read more »

Fra arkivet