Ukategorisert

Liberalist på talerstolen

Det er liberalister på landsmøtet i Fremskrittspartiet. I dag holdt 2. nestformann i FpU, Morten Myksvoll, et innlegg med fokus på å sette grenser for politikk.

Myksvoll startet talen med en oppfordring til alle i FrP om kamp mot eiendomsskatten.

–I Bergen, der jeg holder til, tilsvarer kuttet i eiendomsskatt tre milliarder kroner i nasjonale skattelettelser. Å eie bolig er ikke det samme som å ha penger i banken, sa Morten Myksvoll.

Bergen er ett eksempel på at det er mulig å kutte skatt. Det er kun snakk om å prioritere.

VG har i dag et oppslag om at mange FrP-politikere har brutt skatteløftet som partiet ga i 2007, noe som også har vært omtalt på Liberaleren

–VG glemte at mange har kuttet eiendomsskatten, og at skattenivået er på tur ned. Eiendomsskatt er et moralsk spørsmål, og ikke noe som vi kan kutte når vi har fått til alt annet, sa Myksvoll.

Morten Myksvoll er eksempel på liberalisme i FrP. (Foto: Fpu.no)

Hijab-debatt
Det er hijab-debatter på landsmøtet. Morten Myksvoll er én av dem som tenker prinsipielt og bruker argumentasjonen med stolthet.

–Jeg er enig i at 8-åringer ikke selv velger klær, men tror vi at et forbud vil være bedre? Er forbud veien å gå? Vil vi nekte en livssynsnøytral privat skole som vil tillate hijab? Jeg er ikke så glad i hijab, men vi må evne til å tenke prinsipielt. Jeg vil helst ha mindre religiøse innslag i skolen, men det må tas i en helhet. Vi kan ikke forby noe vi ikke liker, bare fordi vi ikke liker det, sa Morten Myksvoll.

Morten Myksvoll er et godt bevis på at det er liberalister i Fremskrittspartiet.

Mest lest

Arrangementer