Ukategorisert

Stavrums syretest for innvandringsmotstandere

08.juli skrev Nettavisens Gunnar Stavrum denne kommentaren, om resultatene av en undersøkelse om innvandring. Da haglet det med kommentarer fra motstandere av innvandring. Nå har Stavrum skrevet en ny kommentar.

Stavrum stiller i en ny kommentar 10 spørsmål om innvandring til de som er sterke motstandere av innvandring.

Det er helt legitimt å være motstander av innvandring. Men et minimum av faktakunnskap, samt klargjøring av hva man mener rent konkret, bør kunne forventes. Det er her Stavrums 10 spørsmål kan bidra til å finne ut hva innvandringsmotstandere faktisk mener.

Kanskje svarene vil vise at den andelen nordmenn som er negative til innvandring og flerkulturell påvirkning viser seg ikke å være så homogene i sine standpunkter.

Det har allerede kommet nesten like mange kommentarer som på den førstnevnte artikkelen hans.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
anonym
anonym
10 years ago

Som du sier er det et legitimt politisk standpunkt å være kritisk til masseinnvandring/multikulturalisme. På samme måte som det er legitimt å være kritisk til andre ideologier slik som kommunisme, nazisme eller liberalisme. Å takle at noen er kritisk til det man selv har lidenskapelig tro på kan være vanskelig, men det er helt urimelig å forvente at alle kritikere skal gi den samme begrunnelsen for hvorfor de ikke liker en bestemt ideologi eller politikk. Forøvrig har jeg vanskelig for å se hva menneskeverd har med innvandringsspørsmål å gjøre. At for eksempel japanere er stolte over sin etnisitet og derfor… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Jeg vi heller si at syretesten går motsatt vei: At Gunnar Stavrum tror dette er relevante spørsmål å stille til innvandringsmotstandere er et godt eksempel på hvor virkelighetsfjern innvandringsdebatten er.

Altså, hvert av spørsmålene kan sparke i gang mange interessante diskusjoner av politisk og filosofisk art. Men det er vel muligens bare spørsmål 5 og 4 som er relevante i forhold til den innvandringsmotstanden vi _faktisk har_ i Norge.

I mosetning til f.eks. spørsmål om EØS-avtale og ektefeller fra Thailand.

Fra arkivet