Kommentar

Har ikke Breivik rett til privatliv?

Ifølge Aftenposten ønsker terrortiltalte Anders Behring Breivik nå å snakke med fengselspresten.

Advokaten sier det er fordi det er tyngre i fengselet, og Breivik ønsker noen å snakke med. Både advokater og prester har taushetsplikt. Likevel skal altså mediene begynne å grave. Også personer i fengsel har rett til privatliv. Såpass bør pressen akseptere. Rettssaken kommer. Og media har vanligvis ikke problemer med å få ut opplysninger fra pågående efterforskninger, virker det som. Heller ikke fra denne efterforskningen.

Hva Breivik snakker med presten og advokaten om, hører til en taushetsbelagt sfære. En privat sfære. Såpass bør media respektere, når de har nok av annet fra denne saken som de kan skrive om.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Politiet har alltid lukket som en sil til media. Det er noen ganger dette er positivt, når det gjelder varsling, men i forhold til privatlivet til enkeltpersoner (som f.eks. identiteten til Fjordman) og rent ukebladstoff så mener jeg at det burde slås strengt ned på.

Anonym
Anonym
10 years ago

(forøvrig er det forsvareren hans som sier dette til media… at forsvareren sier at klienten antakelig er sinnssyk og at han ønsker å snakke med en prest … vel, det er usikkert om det er klarert med klienten)

Øyvind Aarsnes
10 years ago

Det er den norske presse og media som har hovedansvaret for at personer som Anders Behring Breivik utviklet et slikt hat at mange uskyldige ungdommer på utøya ble likvidert. Er så lei av propagandaen fra norsk presse og media at jeg blir dårlig. Manipuleringen og løgnene de serverer oss fra mandag til søndag er nøyaktig det de ville oppnå ved inføringen av pressestøtten.Se bare på hvordan de har løyet for oss alle i EU-saken. Det er dette som kalles demokrati. Det desidert største bedraget som har ført verden i den «retning» som vi ser i dag, er at FN har… Read more »

Øyvind Aarsnes
10 years ago

Bøkene til Per Aslak Ertresvåg er ingen konspirasjon. «Konspirasjonsteoristempelet» er for lengst gått ut på dato. God bedring og lykke til med dine våte drømmer om den virkelige konspirasjonen om en verdensregjering der alle skal leve i fred og kjærlighet. Anbefaler deg å lese noe annet en Arbeiderpartiets partiprogram.

Fra arkivet